Pojeftinilo gorivo u Hrvatskoj, a nakon 10 godina dogodila se i jedna velika promjena

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2018. u 11:34
Foto: Getty Images

Pojeftinila je i cijena autoplina i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44 (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Kao što je već uobičajeno, svakog utorka benzinske postaje u Hrvatskoj korigiraju cijene naftnih derivata, no ovaj utorak je ipak specifičan po jednoj stvari. Iako su cijene svih naftnih derivata u padu, nakon dugih deset godina cijena litre benzina jeftinija je od litre dizela.

Kako javlja portal cijenegoriva.info, litra Eurosupera 95 pojeftinila je za 23 lipe i sada litra na pojedinim benzinskim postajama košta 10,20 kuna (najniža cijena). Litra Eurodizela jeftinija je za 17 lipa, i sada za litru na Lukoilu treba izdvojiti 10,22 kune (što je najjeftinija opcija), dok na Ini i Petrolu litra Eurodizela košta 10,23 kune. Na ostalim postajama Eurodizel je još i skuplji za nekoliko lipa. 

Pojeftinila je i cijena autoplina i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44  (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Komentirajte prvi

New Report

Close