Erste uvodi tri nova fonda

Autor: Ana Blašković , 26. studeni 2014. u 15:51
Josip Glavaš (Goran Kovačić/PIXSELL)

Erste grupa uvodi tri nova fonda unutar Erste Asset Managementa. Kako su priopćili iz banke, radi se o novom konceptu ulaganja u investicijske fondove pod krovnim nazivom ‘You Invest’.

Erste grupa uvodi tri nova fonda unutar Erste Asset Managementa. Kako su priopćili iz banke, radi se o novom konceptu ulaganja u investicijske fondove pod krovnim nazivom ‘You Invest’. Koncept se sastoji od tri nova investicijska fonda Solid, Balanced i Active koji su pretežito usmjereni na globalna tržišta obveznica, a međusobno se razliku po maksimalnim limitima izloženosti prema dioničkim tržištima.

Najveća izloženost Solida je do 10 posto, Balanceda do 30 posto te Activa do najviše 50 posto. Investicijski cilj je ostvarivanje načela apsolutnog povrata što znači da se fondovi neće referirati na pojedinačno tržište. Iz banke poručuju da inovativni koncept omogućava ulagateljima interaktivnu komunikaciju s fond menadžerima, jednostavno izvještavanje, informiranje putem posebno kreirane internetske stranice, kao i potpunu transparenost ulaganja.

Minimalni iznos jednokratne uplate je 20.000 kuna uz mogućnost redovnih mjesečnih uplata od 2000 kuna ako se investitor odluči za investicijski plan. Početna vrijednost nakon isteka razdoblja početne ponude bit će 100 eura.

“Ovakav koncept ulaganja novitet je na tržištu čijom implementacijom pratimo suvremene trendove na međunarodnim tržištima kapitala. Stoga vjerujemo da će You Invest fondovi probuditi interes ulagača te da će novi koncept ulaganja, moderan način komunikacije i usluge zadovoljiti sva njihova očekivanja”, rekao je predsjednik Uprave Erste Asset Managementa Josip Glavaš. Inače, imovina pod upravljanjem Erste Asset managementa koja uključuje i upravljanje privatnim portfeljima na kraju listopada iznosila je više od 3,1 milijardi kuna bez Fonda hrvatskih branitelja. U odnosu na početak godine radi se od porastu od 13,5 posto. Tržišni udio dosegnuo je malo manje od petine tržišta.

Uz promjene kod investicijskih fondovima, Erste banka je najavila i pospremanja kod mirovinske štednje. Banka je objavila da je dobila dozvolu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga da Erste DMD, društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom pripoji Ersteovoj tvrtki koja upravlja obveznim mirovinskim fondom.

Komentirajte prvi

New Report

Close