Veleučilištu VERN’ dodijeljena EU sredstva

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2013. u 15:52
Press foto

Dodjela ugovora o dobivanju bespovratnih sredstava održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH, a primilo ih je 16 hrvatskih obrazovnih institucija, među kojima i Veleučilište VERN’.

Međunarodni konzorcij na čelu s Veleučilištem VERN' dobitnik je bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije, u okviru natječaja IPA IV "Daljnji razvoj i provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO)", za provedbu projekta pod nazivom "Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija – Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu", priopćeno je iz VERN'-a.

Dodjela ugovora o dobivanju bespovratnih sredstava održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a primilo ih je 16 hrvatskih obrazovnih institucija, među kojima i Veleučilište VERN'. Ozrenu Jurekoviću, o.d. dekana i članu Uprave VERN'a, ugovor o preuzimanju bespovratnih sredstava uručio je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, uz Ankicu Nježić, pomoćnicu ministra za odgoj i obrazovanje te Ivana Šutala, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodit će se u suradnji s partnerskih institucijama – Aalto University iz Finske, jednim od vodećih sveučilišta za primijenjenu umjetnost i dizajn u Europi, te Udrugom bivših učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn (UBU). Projekt će se provoditi idućih 18 mjeseci, a sastoji se od niza aktivnosti – diskusija, okruglih stolova, istraživanja tržišta, osmišljavanja i razvoja kurikuluma – koje će povezivati relevantne dionike: tržište rada, umjetničku struku, obrazovni sustav i resorna ministarstava, s ciljem analiziranja trenutnog stanja u domeni primijenjenih umjetnosti i dizajna u Hrvatskoj i povezanih zanimanja na tržištu rada.

Konačni cilj projekta je razviti i akreditirati novi standard zanimanja, standard kvalifikacije te novi kurikulum za prijediplomski studij, čime Veleučilište VERN' postaje prva institucija u Hrvatskoj koja će projektirati cjelokupnu dokumentaciju visokoobrazovnog programa prema metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, stoji u priopćenju.

U projekt će biti uključeno nastavno i nenastavno osoblje VERN'a, koje će se u suradnji s ostalim dionicima projekta, educirati u području potpuno nove metodologije izrade kvalifikacija. Projekt predstavlja pionirski pothvat u Republici Hrvatskoj, budući da obuhvaća razvoj i provođenje integriranog istraživanja tržišta rada u području primijenjene umjetnosti i dizajna, evaluaciju od strane znanstvene zajednice, te izradu dokumentacije po novoj metodologiji HKO-a, zaključuje se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

No, pa koliko su dobili…..???? Koliko para…..?

New Report

Close