Zadro i prije roka uplatio novac – spašeno Dalmacijavino

Autor: Božica Babić , 16. studeni 2015. u 10:43
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Zadro ističe kako s Dalmacijavinom ima konkretne i velike planove i to u svim kategorijama proizvoda.

Tvrtka Oštrc uplatila je još prošli četvrtak 70,5 milijuna kuna za Dalmacijavino ne čekajući današnji istek roka za podmirenje te obveze, potvrdio nam je jutros vlasnik Marinko Zadro koji očekuje kako će danas  temeljem te uplate dobiti i potvrdu splitskog Trgovačkog suda što je uvjet za otvaranje postupka primopredaje koji će, tako planira, do kraja studenoga obaviti sa stečajnim upraviteljem Pericom  Mitrovićem.

S obzirom na zakonsku regulativu proizvodnja mora biti zaustavljena, a 230 stalno zaposlenih radnika dobit će otkaz ugovora o radu i biti upućeno na Zavod za zapošljavanje.

"Ne želimo vakuum, naša namjera je da taj prekid ne traje predugo, planiramo što prije ponovno pokrenuti proizvodni proces i vratiti određeni broj djelatnika u tvrtku," kaže Zadro i dodaje kako tržište u ovom predblagdanskom razdoblju neće oskudijevati s tradicionalnim asortimanom Dalmacijavina jer, u međuvremenu su realizirane odgovarajuće zalihe u svim kategorijama, kako u vinu i jakim alkoholnim pićima tako i sokovima.

Zadro ističe kako s Dalmacijavinom ima konkretne i velike planove i to u svim kategorijama proizvoda. Vinarija definitivno seli u Drniš gdje je raspoloživo 220 hektara vinograda te još 30 hektara slobodnih površina za širenje proizvodnje dok za Hvar gdje se u kooperaciji obrađuje oko 3,5 hektara vinograda najavljuje proizvodnju biranih vrhunskih vina.

S obzirom da je prodaja Pipi sokova dvostruko veća na tržištu susjedne Hercegovine nego u dalmatinskim županijama, kako je već i najavljivao Zadro i danas potvrđuje da će u Grudama biti nastavljena proizvodnja sokova, ali otkriva i da se rade planovi o mogućoj proizvodnji Pipi soka i u Splitu ili Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close