Vajda ulaže 50 milijuna kuna i diže broj tovnih svinja

Autor: Ivica Beti/VL , 30. ožujak 2017. u 14:10
Član Uprave i direktor proizvodnje Vilim Simon, predsjednik Uprave Vajde Vladimir Mesaric, predsjednik NO Igor Miljak, Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Uz modernizaciju i širenje proizvodnje čakovečka tvrtka želi imati 200.000 tovljenika, sad ih je 40.000.

Pedeset milijuna kuna ulaže Mesna industrija Vajda u proširenje proizvodnih pogona, skladišta i modernizaciju proizvodnje u Čakovcu. U planu je i povećanje kooperantskog uzgoja sa 40.000 na 200.000 tovnih svinja u 2019., i to na području Međimurske županije, sjeverozapadne Hrvatske i Slavonije. “Već ove godine doći ćemo na 90 do 100.000 tovljenika. Cilj je imati maksimalno domaću sirovinu, što je i dosad bio naš stil.

Koristit ćemo je prvenstveno za našu maloprodaju i proizvodnju, ali i za ostale dijelove našeg sustava, Braću Pivac Vrgorac, PPK Karlovac i Dalmesso Klis. U naredne dvije godine uzgoj mislimo podignuti na 200.000 tovljenika, a možda i više. Otkupljujemo i sve tržišne viškove goveda, prvenstveno junadi, u radijusu od 100 do 200 kilometara”, kaže nam direktor Vajde mr. Vladimir Mesarić.

Investicija je dobra vijest za 50-ak kooperanata u Međimurju, ali i za primarnu poljoprivredu, tj. one koji se bave uzgojem žitarica. Proširit će se i maloprodaja u kojoj će i nadalje prednost imati domaći proizvodi. “Želimo u cijeloj korporaciji, koja je najveći mesoprerađivač u Hrvatskoj, biti maksimalno pokriveni domaćom proizvodnjom”, napominje Mesarić.

Većinski vlasnik Vajde od listopada 2015. je Grupacija Pivac, koja je dosad uložila više od 11 milijuna kuna u opremu, strojeve, transportna sredstva, informatizaciju i druge zahvate. Vajda je zadržala 20-ak trgovina koje nose njezino ime, a zapošljava oko 280 radnika. Plan je u godinu dana zaposliti ih još barem pedesetak.

Komentirajte prvi

New Report

Close