Uprava HT-a seli iz Hoto tornja

Autor: Bernard Ivezić , 23. srpanj 2012. u 18:20

Selidbom bi austrijski Signa holding izgubio ugovor o najmu vrijedan 75 milijuna eura koji tek ističe 2019.

Hrvatski telekom pronašao je nekoliko pogodnih lokacija u Zagrebu i pregovara o preseljenju svoje središnjice iz Hoto tornja u Savskoj ulici, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik od dobro upućenog izvora iz operatera. Službeno iz HT-a zasad nema komentara kao ni više informacija o kojim se lokacijama radi.

O selidbi HT-a iz Hoto tornja počelo se govoriti početkom godine. Tada je tjednik Aktual objavio da je vlasnik tornja, austrijska Signa Holding, angažirala bivšeg austrijskog kancelara Alfreda Gusenbauera i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ernsta Strassera da lobiraju pri Upravi Deutsche telekoma za smjenu Ivice Mudrinića upravo zbog plana da se operater preseli iz Savske. U HT-u su te informacije tada komentirali kao irelevantna nagađanja.No, selidbom HT-a Signa bi izgubila ugovor o najmu vrijedan 75 milijuna eura koji istiće tek 2019. godine. Naš izvor pojašnjava da se HT počeo aktivno baviti alternativom za Hoto toranj prvenstveno zbog “neadekvatno brze i kvalitetne reakcije vlasnika tornja” na pad dva stakla sa fasade unazad mjesec dana pri čemu je ozlijeđen zaštitar.Izvor pojašnjava da reakcija Signe brine operatera i zato što u tornju posjeduje prodajni T-Centar gdje dolaze korisnici. U međuvremenu je Signa Holding austrijskom listu Wirtschaftsblattu izjavila da radi na provjeri i sanaciji pročelja. Pitanje je hoće li to biti dovoljno, jer su cijene poslovnog prostora zbog krize pale, a HT i dalje plaća 16 eura najam po kvadratu za Hoto toranj.

Nekretnina

Ima 24.000 kvadrata
Hoto toranj, poslovnu zgradu u središtu Zagreba koja ima 26.000 kvadrata, izgradio je 2004. godine kontroverzni građevinar Tomislav Horvatinčić. Godinu kasnije zgradu je preuzela Hypo Alpe Adria banka za nepoznat iznos. Dvije godine kasnije, 2007., za 71,6 milijuna eura Hoto toranj kupio je austrijski Signa Holding čiji je vlasnik jedan od najbogatijih Austrijanaca René Benko.

Komentirajte prvi

New Report

Close