Todorić u Agrolagunu do sad uložio 220 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2015. u 11:03
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Agrolaguna nastavalja s investicijskim ciklusom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji će omogućiti daljnji razvoj tvrtke i fokus na proizvodnju kvalitetnih brendova vina, maslinovog ulja i sira.

'Danas je Agrolaguna vodeća poljoprivredna tvrtka u Istri, čije poslovanje uključuje vinogradarstvo, maslinarstvo i stočarstvo. Svi proizvodi Agrolagune regionalno su iznimno poznate i kvalitetne robne marke. Dosada je Agrokor u razvoj Agrolagune investirao 220 milijuna kuna, najviše u nove vinograde i maslinike te u najsuvremeniju opremu, kao preduvjete za proizvodnju vrhunskih proizvoda. Od navedenog iznosa, 195 milijuna kuna dosada je uloženo u vinarstvo, što uključuje ulaganje u vinograde, tehnologiju i mehanizaciju, tehniku i tehnologiju u podrumu, kadrove te marketinška ulaganja u vinogradarsku cestu i kušaonu. Investicija u otvorenje nove sirane na Stanciji Špin iznosila je 20 milijuna kuna, dok je ukupni trošak investicije za otvorenje uljare iznosio 7,5 milijuna', rekao je za tportal Kramarić.

Agrolaguna nastavalja s investicijskim ciklusom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji će omogućiti, naglasio je Kramarić, daljnji razvoj tvrtke i fokus na proizvodnju kvalitetnih brendova vina, maslinovog ulja i sira.

Za pomlađivanje vinograda i nabave laboratorijske opreme potrošit će se 6,6 milijuna kuna. Planira se i nabava tankova za vino ukupne vrijednosti 5,9 milijuna kuna. U opremanje uljare i kupnju pročistača uložit će se više od 6,3 milijuna kuna, a u nabavu dodatne mehanizacije 760.000 kuna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close