Regulatori odobrili spajanje T-Mobilea i MetroPCS-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. ožujak 2013. u 12:47
EPA

‘Time su ishođene sve regulatorne dozvole koje su stranke zatražile prije zaključenja predloženog spajanja.’

Američki regulatori odobrili su dogovoreno spajanje mobilnog operatera T-Mobile USA s manjom telekomunikacijskom tvrtkom MetroPCS, objavile su u četvrtak dvije kompanije. Sporazum još moraju odobriti dioničari MetroPCS-a, čije je glasovanje zakazano za 12. travnja. Neimenovani fond menadžer s gotovo 10 posto udjela u MetroPCS-u najavio je da će glasati protiv spajanja.

T-Mobile, pod kontrolom njemačkog diva Deutsche Telekoma, objavio je da je ovog tjedna plan spajanja odobrio američki Odbor za inozemna ulaganja, koji ocjenjuje sigurnosne aspekte najavljenih akvizicija. "Time su ishođene sve regulatorne dozvole koje su stranke zatražile prije zaključenja predloženog spajanja. Još ga moraju odobriti dioničari MetroPCS-a", navodi se u priopćenju dvije kompanije.

T-Mobile USA predstavio je prošle godine plan o spajanju s manjim konkurentom u nastojanju da postane konkurentniji na brzorastućem američkom tržištu. Deutsche Telekom držat će 74 posto udjela u novoj tvrtki.

Hedge fond Paulson & Co Inc, koji ima 9,9-postotni udio u MetroPCS-u, najavio je prošlog mjeseca da će glasati protiv predloženog spajanja jer smatraju da nova tvrtka neće biti konkurentna na američkom bežičnom tržištu zbog prevelikog duga i pratećih visokih kamata.

Komentirajte prvi

New Report

Close