Podravka (zasad) nema što reći o preuzimanju Badela ili Vitaminke

Autor: Poslovni.hr/H , 19. listopad 2012. u 12:32
PXL

Iz Podravke su reagirali na napise u Večernjem listu.

Vezano na upit koji su Podravci poslali iz Zagrebačke burze, vezano za članak objavljen u Večernjem listu "TAJNOVITI MRŠIĆ: Podravka Preuzima Badel ili Vitaminku", iz tvrtke, kao i jučer, odgovaraju kako nemaju novih informacija.

U tekstu objavljenom u Večernjem listu stoji kako "s obzirom na to da se prijavila na natječaj za preuzimanje Badela 1862 povezivanje tih priča zvuči logično, a akvizicija Vitaminke uvijek je relevantna".

"U  ovom trenutku ne postoje nikakve materijalne činjenice koje bi, sukladno propisima, Društvo trebalo objaviti zbog mogućnosti utjecaja na promet ili cijenu dionica. O svakoj takvoj materijalnoj činjenici bez odgode ćemo vas obavijestiti", kažu. 

"Alo, Hanfa?!", povikali su forumaši portala Poslovni.hr nakon što smo jučer prenijeni izjavu predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića kako će uskoro s investicijskom zajednicom podijeliti "nešto što će utjecati na cijenu dionice" te kompanije.

"Sačuvajte nešto novca za nakon tih vijesti, ali zbog pravila Burze ne mogu reći o čemu se radi, izjavio je Mršić primajući nagradu Poslovnog dnevnika za drugu najtransparentniju kompaniju na domaćem tržištu kapitala.

Kasnije istoga dana iz Podravke su priopćili kako nemaju nikakvih materijalnih činjenica kojima bi poduprijeli ove Mršićeve izjave. 

>>> 'Zaletio se čovjek, a nije smio'

>>> Podravka ide u akviziciju ili je Vlada planira prodati?

Komentirajte prvi

New Report

Close