Pevec otvorio dva nova prodajna centra – u Rijeci i Karlovcu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. prosinac 2014. u 11:43
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tvrtka Pevec otvorila je u četvrtak dva nova prodajna centra – u Rijeci na 7.000 četvornih metara te u Karlovcu na 3.500 četvornih metara, u kojima je zaposleno ukupno 85 novih djelatnika.

Tvrtka Pevec otvorila je u četvrtak dva nova prodajna centra – u Rijeci na 7.000 četvornih metara te u Karlovcu na 3.500 četvornih metara, u kojima je zaposleno ukupno 85 novih djelatnika.

Već iduće godine, najavljuju iz Peveca, uz proširenja ili pak zamjenu postojećih prostora odgovarajućima, u primjerice Varaždinu i Novom Zagrebu, tvrtka će imati i nove prodajne centre u Zagrebu i Dubrovniku.

Trgovine Pevec u Karlovcu i Rijeci uređene su i opremljene prema novim standardima tvrtke, odnosno konceptu "dom" te "uradi sam".

"Pevec je danas jedan od rijetkih primjera kako tvrtka i u vremenima velike i dugotrajne gospodarske krize te kontinuiranoga pada kupovne moći građana može ne samo zadržati postojeće udjele, već rasti i time zauzeti i osigurati stabilnu poziciju na tržištu. Nama se pružila prilika da iskoristimo odlazak nekih konkurenata i uz suglasnost vlasnika odnosno dioničara, tu smo priliku ugrabili i iskoristili. Time smo zapravo požurili i definiranje nove strategije tvrtke, jer smo sve planirano za srednjoročno razdoblje ostvarili", istaknuo je povodom otvorenja novih prodajnih centara predsjednik Uprave Peveca Darko Šket.

Dodao je kako je posebno ponosan na nova zapošljavanja, jer Pevec kontinuirano investira, pa se otvaraju i radna mjesta. Tvrtka će ovu godinu završiti s prihodima od gotovo 870 milijuna kuna te rastom od oko 20 posto u odnosu na lanjsku godinu. Uz to, Pevec redovito, u predviđenim rokovima ispunjava svoje obveze prema dobavljačima i poslovnim partnerima. Već iduće godine očekivanja su kako će tvrtka premašiti godišnji promet od milijardu kuna.

Inače, Pevec i Mercator H, koji sada posluje u sastavu Agrokor koncerna, potpisali su potkraj studenog ugovor kojim Pevec uzima u najam šest velikih trgovina Getroa u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Karlovcu i Dubrovniku.

Osim Zagreba i Varaždina, čiji će prodajni centri biti zamijenjeni novim i većim prostorima, Pevec u prosincu otvara nove trgovine u Rijeci i Karlovcu. Iduće godine prodajne centre Pevec dobit će stanovnici zapadnog dijela Zagreba, Rijeke i Dubrovnika.

Tvrtka će zaposliti gotovo 170 novih radnika, od kojih će polovina biti bivši radnici Getroa, čija će se prava koja su imali u ugovorima o radu prenijeti u Pevec.

Pevec trenutačno ima 14 prodajnih centara te pokriva gotovo 90 posto hrvatskog tržišta, s više od 1.000 zaposlenika i planom daljnjeg širenja i rasta, a iz tvrtke najavljuju kako će 2015. imati 18 prodajnih centara.

Komentari (2)
Pogledajte sve


smijurija,poslovanje na balkanski način.kratkog daha

zašto? pa sadašnji pevec radi jako dobro.

smijurija,poslovanje na balkanski način.kratkog daha

New Report

Close