Nova šansa za Adriadiesel

Autor: Objava za medije , 25. ožujak 2015. u 15:00
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ovakav ishod događaja značajan je ne samo za više od dvije stotine radnika Adriadiesela već i za grad Karlovac i Karlovačku županiju.

U postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom Adriadiesel d.d. Karlovac, danas je održano ročište pri FINA-i, regionalni Centar Zagreb za glasovanje za Izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja koji je objavljen 17. studenog 2014.g.

Na ročište su pozvani svi vjerovnici s pravom glasa u predmetnom postupku da se izjasne pred Nagodbenim vijećem HR02 koje je zaduženo za Adriadiesel d.d.

Izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja temeljem kojeg se vjerovnici odriču 70% svojeg potraživanja izglasan je s 68,89% svih glasova tj. više od 2/3 vjerovnika su prihvatili plan, a samim time se dala šansa Adriadieselu za novi život.

'Pokušat ćemo opravdati povjerenje koje su nam dali naši vjerovnici. Nastojat ćemo da još ove godine tvrtka Adriadiesel postane profitabilna što podrazumijeva redovito i na vrijeme pomirivanje plaća radnicima, fakture dobavljača, preostale dugove vjerovnicima te što je najbitnije za budućnost tvrtke ulagati u nove kadrove i razvoj novih proizvoda i usluga', tom prigodom izjavio je dr.sc. Nenad Končar, dipl.ing., predsjednik Uprave Adriadiesela d.d.

Ovakav ishod događaja značajan je ne samo za više od dvije stotine radnika Adriadiesela već i za grad Karlovac i Karlovačku županiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close