Nexe grupa uvjerena u pozitivan ishod koji će joj omogućiti nastavak poslovanja

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2014. u 11:14
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nexe grupa d.d. je danas na vlastiti zahtjev dobila presudu Upravnog suda u Osijeku od 05.09.2014. godine, u upravnom sporu tužitelja Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

Nexe grupa d.d. je danas na vlastiti zahtjev dobila presudu Upravnog suda u Osijeku od 05.09.2014. godine, u upravnom sporu tužitelja Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb protiv tuženika Ministarstva financija, Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak, a radi poništenja rješenja tuženika i rješenja Financijske agencije u postupku predstečajne nagodbe za dužnika Nexe grupu d.d., stoji u odgovoru Nexe grupe na upit Zagrebačke burze. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Navedenom presudom, predmet je je vraćen tuženiku na ponovni postupak.

Prema mišljenju Upravnog suda u Osijeku, rok za provođenje postupka predstečajne nagodbe za Nexe grupu d.d. je istekao nakon 120 dana od dana otvaranja postupka te su, prema ocjeni suda, time bili ispunjeni uvjeti za obustavu predmetne nagodbe (čI.65. st.4. NN 108/12 i 144/12).

Međutim 29.06.2013. je donesen ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O FINANCIJSKOM POSLOVANJU I PREDSTEČAJNOJ NAGODBI, u kojem se omogućava produljenje tog roka za 90 dana (čI.37.) i prema tome je Ministarstvo financija i postupilo. Prema članku 58. navedena promjena primjenjuje se i na postupke koji su započeti prije donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Smatramo da je cjelokupni postupak proveden u skladu sa zakonom.

Isto tako, radi se o tzv. kasacijskoj presudi, prema kojoj sud nije samostalno odlučio o predmetu spora, već je predmet vratio natrag na prvostupanjski postupak. S obzirom na to, navedena presuda nema nikakav pravni učinak na postupak sklapanja nagodbe koji se vodi pred Trqovaćklm sudom.

Nexe grupa d.d. uvjerena je u pozitivan ishod ovog pravnog postupka koji će osigurati nužnu stabilnost i uvjete za realizaciju svih mjera predviđenih planom operativnog i financijskog restrukturiranja, a koji u konačnici osiguravaju nastavak poslovanja i očuvanje radnih mjesta, kao i ostvarenje namirenja svih vjerovnika prema prihvaćenim planovima otplate

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close