Miroslav Drljača na čelu dvočlane uprave Zračne luke Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 10:53
Miroslav Drljača (PXL)

Skupština Zračne luke Zagreb (ZLZ) jučer je izmijenila društveni ugovor kojim je omogućeno proširenje uprave na dva člana.

Skupština Zračne luke Zagreb (ZLZ) jučer je izmijenila društveni ugovor kojim je omogućeno proširenje uprave na dva člana te je za predsjednika uprave zagrebačke Zračne luke jednoglasno izabran Miroslav Drljača, a za člana dosadašnji direktor Tonči Peović, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Izmjene društvenog ugovora bile su potrebne zbog pravovremene i kvalitetne provedbe koncesijskog ugovora između Republike Hrvatske i koncesijskog društva Zagreb Airport International Company (ZAIC), a s tim u vezi predviđeno je i proširenje uprave na dva člana.

Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb Vlada je s francuskim ZAIC-om koji su osnovali Pariški aerodromi i građevinska kompanija Bouygues, sklopila u travnju ove godine. Njime je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom.

Ukupni koncesijski prihod kroz 30 godina procjenjuje se na 1,94 milijarde eura, odnosno po današnjoj vrijednosti 540 milijuna eura dok će ulaganja u prvoj fazi izgradnje terminala iznositi 236 milijuna eura.

Novi terminal trebao bi biti izgrađen u roku tri godine. Nakon što im postojeći bude predan na upravljanje, Francuzi bi trebali uplatiti prvu ratu koncesijske naknade u iznosu od dva milijuna eura.

Novi čelnik ZLZ-a Miroslav Drljača (54) diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Dosadašnji radni vijek proveo je u civilnom zračnom prometu na menadžerskim pozicijama u zrakoplovnoj kompaniji i zračnoj luci, s ukupnim radnim stažem od 28 godina. U ZLZ-u radi od 1994. godine, od kada je obavljao niz menadžerskih funkcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close