Končar s Kinezima u novoj tvrtki

U tvrtki u S. Kraljevcu zaposlit će se novih 60 stručnjaka U tvrtki u S. Kraljevcu zaposlit će se novih 60 stručnjaka

Ulažu 120 mil. kuna u proizvodnju sklopnih postrojenja.

Končar Elektroindustrija (EI) i kineska kompanija China XD Electric Co potpisale su u utorak u kineskom gradu Xi'anu dionički ugovor o zajedničkom pothvatu za proizvodnju visokonaponskih sklopnih postrojenja izoliranih plinom, a prvi proizvodi za tržište će biti isporučeni 2020., objavili su iz Končar EI.

Riječ je o dioničkom ugovoru o joint ventureu za proizvodnju visokonaponskih sklopnih postrojenja izoliranih plinom SF6 (GIS) naponske razine od 170 do 420 kV.

Zajedničko društvo Končar-XD High Voltage Switchgear bit će u 50-postotnom vlasništvu svakog od partnera sa sjedištem u Zagrebu.  Procijenjeno ulaganje je oko 120 milijuna kuna, od čega se više od 60% odnosi na temeljni kapital novog društva.

Novi asortiman bit će nadopuna Končarevom proizvodnom programu, a proizvodi su za tržište Europe. Novi pogoni će biti na lokaciji Končara u Sesvetskom Kraljevcu, zaposlit će se novih 60 stručnih i visokoobrazovanih radnika.

Tvrtka China XD Electric Co. osnovana je 1959. godine, ima 14 tisuća zaposlenih i jedna je od značajnijih svjetskih tvrtki u području proizvodnje elektroenergetske opreme čije dionice kotiraju na šangajskoj burzi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve