Jadrolinija: U osam mjeseci 7,4 milijuna putnika i 1,9 milijuna vozila

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2014. u 13:32
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Promet na brzobrodskim linijama također raste pa je u prvih osam mjeseci na svim brzobrodskim linijama prevezeno oko pola milijuna putnika

Jadrolinijini brodovi prevezli su u prvih osam mjeseci ove godine više od 7,4 milijuna putnika i 1,9 milijuna vozila, što je 0,5 posto više putnika i 4 posto više vozila u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje se danas iz najvećeg domaćeg putničkog brodara.

Na riječkom plovnom području prevezeno je 1 posto više vozila i 0,4 posto manje putnika, na zadarskom plovnom području 7,5 posto više vozila i 4 posto manje putnika, a na splitskom plovnom području prevezeno je 0,8 posto više putnika i 4 posto više vozila.

Promet na brzobrodskim linijama također raste pa je u prvih osam mjeseci na svim brzobrodskim linijama prevezeno oko pola milijuna putnika

Na dužobalnoj liniji Rijeka – Split – Stari Grad – Korčula – Sobra – Dubrovnik bilo je manje putnika, za 20 posto, kao i vozila, za 10 posto.

U međunarodnom prijevozu, na linijama Split – Ancona, Dubrovnik – Bari i Zadar – Ancona u prvih osam mjeseci prevezeno je više od 170.000 putnika i 30.000 vozila, što je 15 posto više putnika i vozila.

Iz Jadrolinije ističu da njihova tvrtka u prvih osam mjeseci posluje racionalnije te da se to očituje u smanjenju rashoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine za gotovo 10 posto.

Također ističu da je Jadrolinijin novi trajekt "Krk", treći iz serije od ukupno četiri ro-ro putnička broda, koja će za Jadroliniju izgraditi pulski Uljanik, danas u luci Valbiska na otoku Krku simbolično uključen u redovan promet te da će uskoro na liniji Valbiska – Merag prevesti prve putnike.

Kume tog, 51-og broda u Jadrolinijinoj bijeloj floti, kapaciteta 615 putnika i 145 osobnih vozila, su hrvatske olimpijke Lucija i Ana Zaninović

Brod je dugačak 99,8 metara, širine 17,5 metara, može razviti brzinu do 12,5 čvorova.

Trajekt "Krk" ima klimatizirani salon kapaciteta 322 putnika, opremljen je hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila i prilagođen osobama s invaliditetom.

Iz Jadrolinije još ističu da su, uz pozitivan ekonomski i ekološki aspekt, i na ovom brodu ispunjeni maksimalni sigurnosni standardi.

Komentirajte prvi

New Report

Close