Ivica Todorić: Danas sam ponosan čovjek

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2017. u 15:17
Foto: Pixsell

“Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.“

Uprava Agrokora podnijela je zahtjeva za aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, stoji u izjavi koncerna, a prenosi se i izjava predsjednika Agorkora Ivice Todorića da je odluka o tom donesena u uvjerenju da je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva.

„Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti, želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi", izjava je Ivice Todorića koju je objavio Agorkor.

>>Dobavljači: Od sutra Agrokoru dostavljamo samo svježi kruh

>>Može li stečaj Konzuma ugroziti Lex Agrokor?

Komentari (34)
Pogledajte sve

normalno da je tajo naš jedini ponosan, jer je propao 2017.a trebao je još 1997

Dragi moj Babo,Falis mi i zaj mi je sta nisam uz tebe sad kad ti je najteze. Pozdravi Ivu,Vjeku,Ivana i Antu. Voli te tvoj sin Franky.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-je-todoric-dozivio-razvlastenje-bio-je-emotivan-djeca-su-cijelo-vrijeme-bila-uz-njega-isprva-mu-nije-bilo-jasno-da-je-gotovo/5879787/

o predobri čovjeće zadužio si nas dok će biti svijeta i živjet ćeš vječno u pamćenju ovog naroda.
45 mlrd kn dugova potpisom pera pretovario si na naša leđa pa ako to nije vrijedno upisa u top 5 u anale največih štetočina od stoljeća sedmog neznam što je?
malo mi većih pada na pamet.
pamtit će te barem prvih desetak generacija koje će otplačivati te dugove.
mnoge generacije i naraštaji će slaviti tvoj lik i djelo.
ako ne griješim postao si legenda još i za života.
a ako ima pravde u sljedećih nekoliko života ćeš biti jedan od onih koje si uništio svojom nezasitnom pohlepom.
jedan od onih koji će teško živjeti otplaćujući tuđe dugove koji su otišli na kule,jahte,helikoptere,isplačene dividende,ogromne plaće,bonuse….
ili još bolje bi bilo kada bi se rodio kao blagajnica konzuma sa cijelim radnim vijekom pa da uživaš u svim blagodatima života.
još se nadamo da ćeš dugo poživjeti pa da svi dočekamo i nekakve istrage ili nešto još bolje od toga…
nevjerojatno što si neki ljudi izaberu u životu?



Na što si ponosan to Todoricu!!
Što uvoziš smeće u Hrvatsku i što si napravio sirotinju od Hrvatskih vrijednih poljoprivrednika!
Što si uništio Hrvatsko gospodarstvo zbog svojih interesa i onih koji te podržavaju.
Zar te nije sramota i dalje lagati i pojavljivati se u medijima!

Druga je veljda opcija da se ne uvozi hrana i da gradnjani placaju 3x vise za hranu. Da se zatvori prehrambeno preradjivacka industirija jer bi imala puno vece inpute od konkurencije.

Ti poljoprivrednici imaju i masu drugih opcija. I veliki broj ih koristi. Mogu sami prodavati svoju robu, mogu preko malih, srednjih i velikih trgovaca. Mogu je cak i izvoziti. Mogu je preradjivati. U Hrvatskoj ima tisuce trgovaca, a EU milijuni. Nije Agrokor jedini.

Todoric je unistio one koji su odlucili raditi s njim. Medutim to je bila njihova, a ne Todoriceva odluka. Sada ti isti koji su se zakacili na Agrokor, sto zbog pohlepe, sto zbog nesposobnosti, ocekuju da drustvo s njima podijeli gubitke.
[/quote]

@ Twixer molim te ne komentiraj nešto što ne znaš jer nisi živio u Hrvatskoj.

Točno je bilo kako je čovjek napisao.
Uvozilo se sve i svašta, i to ne hrana već ono što se u Europi i Americi baca i onda je prodavao to sr.anje u Hrvatskoj.

Kada je uništio polovicu obiteljskih gospodarstava, onda je kupio Belje i Vupik za 1 kunu.

Nakon toga je odmah založio njihove nekretnine i za to dobio novu lovu.

Nakon toga je uništio i preostalu polovicu poljoprivrednika i stočara.
Tada je već ušla i konkurencija na tržište.

Ova 1/4 poljoprivrednika koje je ostalo bilo je prisiljeno prodavati kod njega jer ostali lanci nisu htjeli uzimati njihovu robu.

I naravno da im nije plaćao već tek nakon 4 mjeseca.

Tako molim te nemoj mi pričati o kapitalizmu i slobodnom tržištu jer toga u Hrvatskoj nema.

Jedino kada netko spomene socijalizam i državno vlasništvo.

Onda su puni priče o slobodnoj trgovini a realnost je da imamo samo monopole koje šišaju Hrvate i imamo više cijene hrane nego u Njemačkoj i puno lošije kvalitete.

Cijena hrane nam je Švicarska i po tome smo stvarno Švicarska.

lp

New Report

Close