Hrvatskim IT tvrtkama London ulaznica u EU

Autor: Bernard Ivezić , 13. listopad 2011. u 16:00

Poslovna inteligencija posljednja u nizu tvrtki s uredom u V. Britaniji

Zagrebačka tvrtka Poslovna inteligencija posljednja je u nizu domaćih softverskih tvrtki koje su otvorile ured u Londonu. Dražen Oreščanin, osnivač i predsjednik Uprave Poslovne inteligencije, jedne od najvećih ponuditelja sustava za podršku poslovnom odlučivanju, kaže da im je cilj snažnije prodrijeti na tržišta Europske Unije.

“Iz ureda u Londonu moći ćemo ponuditi bolju uslugu u realizaciji projekata za nove klijente u državama Unije, posebno kada Hrvatska postane njena punopravna članica i postane dio tog zajedničkog tržišta.”, ističe Oreščanin. U London su već prije na razne načine otišli Pandopad, Idea Studio, Pet minuta i druge tvrtke. Goran Radić, inicijator Hrvatske udruge izvoznika softvera CISExa kaže da je London jezično jednostavniji kako za naše tvrtke tako i za klijente. No, ističe da je značaj britanske prijestolnice za IT industriju u Europi mnogo širi.“To je ključno mjesto u Europi gdje se stvari pandan Silicijskoj dolini i to zbog velike koncentracije ne samo kapitala spremnog ulagati u startupe i nove projekte već i zbog napredne investicijske infrastrukture, primjerice prvoklasnih mentora”, pojašnjava Radić.

Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije kaže da su do sada 40 posto prihod ostvarivali od izvoza i to uglavnom onog iz jadranske regije. Ističe da ostvaranjem ureda u Londonu već od iduće godine planiraju barem 30 posto prihoda imati s tržišta EU.“Ove godine potpisali smo nekoliko ugovora u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Rumunjskoj vrijednih dva milijuna kuna, a očekujemo ih još u drugim zemljama Unije”, zaključuje Oreščanin.

Komentirajte prvi

New Report

Close