Furnir u dvije godine investirao 23 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 13. prosinac 2006. u 06:30

Poslovnu godinu 2007. tvrtka započinje novom strategijom kompanije pod nazivom ‘Furnir – regionalna kompanija’ s ambicijom osvajanja tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Makedonije

Otvaranjem rekonstruiranog prodajno-skladišnog centra Furnir d.d. u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, a uz potporu Grada Zagreba programom “Poduzetnik 2”, dovršen je dvogodišnji investicijski ciklus grupe vrijedan 23,7 milijuna kuna. U cijelosti je obnovljen maloprodajni prostor u Heinzelovoj ulici koji se prostire na 350 četvornih metara, a uključuje i proizvodno skladišni prostor veličine 2700 kvadrata.

Zastupstvo
“S osamdesetgodišnjom tradicijom i zastupstvom europskih kompanija FunderMax, Sayerlack, Kronospan, Shelman, Gruppo Pozzi i Hettich, Furnir d.d. i dalje je prva adresa za podne obloge, pločaste materijale, furnire, masivno drvo, boje i lakove, ljepila, okove te drvnu galanteriju, sažete u desetak tisuća artikala”, kaže direktorica marketinga Martina Jakobović-Komorski. Paralelnim otvaranjem centralnog distribucijskog skladišta u Dugom Selu grupa Furnir dovršila je strategiju “Furnir – nacionalna kompanija” te danas posluje u vlastitim prodajnim centrima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Dubrovniku te uskoro u Puli, a franšizama u Zadru i Rijeci. U poslovnoj godini 2006. grupa Furnir očekuje nekonsolidirane prihode u iznosu od 90 milijuna kuna te zapošljava 123 djelatnika. Poslovnom godinom 2007. započinje i implementacija nove strategije kompanije za razdoblje 2007. – 2010. godina pod nazivom “Furnir – regionalna kompanija” s ambicijom osvajanja tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Makedonije, najavljuju u Furniru d.d. “Tvrtka Furnir, danas kao dioničko društvo, od svojeg osnutka 1928. godine već više od 75 godina visokokvalitetnim materijalima, individualnim pristupom kupcima te pristupačnim cijenama osigurava mjesto među vodećim trgovačkim društvima na području trgovine proizvodima od drva, pločastim materijalima, ”hobby program“ proizvodima te pružanju usluge rezanja – optimiranja krojnih naloga”, objašnjava Martina Jakobović-Komorski.

Usluga
U Furniru tvrde da su orijentirani na kvalitetu usluge i da s desetak tisuća artikala u prodajnom asortimanu uspješno odgovaraju na zahtjeve stolarskih obrta, trgovačkih društava te hobista i običnih građana. Uz tradicionalnu djelatnost trgovine proizvodima od drva i boja i lakova, Furnir je nedavno započeo i projekt stanogradnje. Ovaj segment njihova poslovanja obuhvaća gradnju stanova na području Zagreba i apartmana na otoku Hvaru. Tvrtka investira u stambene kapacitete na zagrebačkoj Trešnjevci, Temetskom Kamenjaku, Kajzerici i Jarunu. Predsjednik i jedini član Uprave društva Furnir d.d. je Ilija Jakobović, a Nadzorni odbor čine Tomislav Alpeza, predsjednik, te Zlatko Pavliša i Ivica Novak Stanko.

Furnir kultura

Tvrtka Furnir d.d. pokretač je i “Furnir Kulture”, projekta koji pomaže mladim umjetnicima sufinancirajući realizaciju njihovih radova. Projekt je usmjeren na različite grupe umjetnika s naglaskom na slikarstvo i kiparstvo. Osnovni cilj je poticanje kreativnosti i inovacije s ambicijom, kažu u Furniru, da svaki oblik umjetničkog stvaralaštva ne ostane sputan pomanjkanjem financijskih sredstava i materijala za rad. Umjetnici se pomažu putem stipendija i projekata. I dok su stipendije namjenjene studentima viših godina Akademije likovnih umjetnosti, za projekte mogu konkurirati svi umjetnici neovisno o dobnoj skupini i iskustvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close