Evo kako Jadrolinija planira smanjiti gužve na trajektnim pristaništima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2015. u 16:30
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

U ožujku će početi projekt otvaranja ‘prepaid’ računa, što bi svakom putniku trebalo omogućiti izravan ukrcaj.

Projekt modernizacije i informatizacije usluga naziva "E-Jadrolinija – Jadrolinija po mjeri putnika", koji bi trebao doprinijeti povećanju konkurentnosti i učinkovitosti te tvrtke, predstavljen je u petak u Upravi Jadrolinije.

Od projekta se očekuje, rečeno je, da omogući unaprjeđenje usluga za putnike, smanji redove u agencijama i gužve u pristaništima, a stajao je oko milijun kuna.

U sklopu projekta otočanima se omogućuje da se s otočnom iskaznicom mogu izravno ukrcati na brod, bez kupovanja karata u agenciji.

U ožujku će početi projekt otvaranja 'prepaid' računa, što bi svakom putniku trebalo omogućiti izravan ukrcaj.

Otočani će moći na svoje otočne iskaznice uplatiti željenu sumu novca i ukrcavati se na brodove bez kupovanja karte, što je bilo moguće smo onima koji su imali pravo na besplatan prijevoz.

Projekt počinje na linijama Split-Supetar, Zadar-Preko i Biograd-Tkon, a do kraja ožujka uvest će se na sve linije.

U travnju će biti uvedena bezkontaktna kartica "Jadrolinija2Go", tj. mogućnost otvaranja 'prepaid' računa za sve fizičke i pravne osobe.

Jadrolinija će potkraj svibnja omogućiti i on line kupnju karata za trajektne linije, budući je za katamaranske linije to omogućeno lani.

Na predstavljanju projekta bio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji je naglasio da je jadan od zadataka nove Uprave bio priprema za liberalizaciju tržišta od 1. siječnja 2017. kako bi Jadrolinija i tada bila konkurentna i uspješna te da je u tom smislu osim obnavljanja flote važna i informatizacija sustava.

Rekao je da je projekt uvođenja otočnih iskaznica važan i stoga kako bi se znao točan broj korisnika državne potpore. Naveo je da država za subvencioniranje povezivanja kopna s otocima izdvaja oko 230 milijuna kuna.

Dodao je da će Hrvatska kao turistička zemlja omogućiti turistima da karte za brodove Jadrolinije mogu kupiti on line bilo gdje u Europi.

Ministar Hajdaš Dončić naglasio je da se Jadrolinija neće privatizirati među ostalim i stoga jer je važna, ne samo ljeti, nego i za očuvanje života na otocima te da je smjer kojim Jadrolinija ide "definitivno dobar".

Predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac rekao je da je poslovanje Jadrolinije u 2014. bilo pozitivno, da je ostvarena blaga dobit, a nabavljena su četiri nova broda koji omogućuju uštede.

Komercijalni prihodi lani su povećani za 5 posto, smanjeni su prihodi od državnog proračuna za gotovo 40 milijuna kuna, a cijene su ostale na razini iz nekoliko posljednjih godina.

Ministar Hajdaš Dončić nakon Jadrolinije posjetio je Luku Rijeka u kojoj je nazočio potpisivanju novog kolektivnog ugovora za zaposlenike.

Komentirajte prvi

New Report

Close