Dobit Ericssona Nikole Tesle porasla 37 posto

Autor: Darko Bičak , 29. travanj 2013. u 21:59
Gordana Kovačević (Žarko Bašić/PIXSELL)

Čak 42 posto od ukupno 330 milijuna kuna prihoda odnosi se na interno Ericssonovo tržište.

Ericsson Nikola Tesla (ENT) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario rast prihoda za 35 posto te dobiti za 37 posto. Zagrebačka tehnološka tvrtka imala je, naime, 330,2 milijuna kuna prihoda i 48,9 milijuna kuna neto dobiti.

Domaće tržište u ENT-ovoj je realizaciji sudjelovao s manje od četvrtinu (24%), dok je najviše robe i usluga prodano na internom Ericssonovu tržištu, 42 posto.

Ostala su tržišta ukupnim prihodoma pridonijela sa 34 posto prodaje. Pritom je na području mrežne infrastrukture, uključujući i usluge izgradnje mreža, ostvareno 192,7 milijuna kuna, na području profesionalnih usluga 127,5 milijuna kuna, a na području multimedijskih rješenja 10,1 milijun kuna prihoda.

Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, istaknula je da su njihovi strateški prioriteti usmjereni na područje s potencijalom za rast, poput mobilnoga širokopojasnog pristupa internetu, usluga te operativnih i poslovnih sustava podrške. “Očekujemo daljnji snažan porast podatkovnog prometa u mobilnim mrežama, generiran znatnim porastom broja mobilnih korisničkih uređaja, kao i povećanim korištenjem interneta. Industrijski trendovi daju zamah našoj strategiji, iako na nekim tržištima možemo očekivati neizvjesnost vezanu uz makroekonomska kretanja“, navodi Kovačević.

Komentirajte prvi

New Report

Close