Dividenda Ine 34,36 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2013. u 09:14
Photo: Robert Anić/PIXSELL

Ina je na Zagrebačkoj burzi objavila poziv na Glavnu skupštinu na kojoj će se odlučivati i o upotrebi dobiti ostvarene u 2012.

Ina je na Zagrebačkoj burzi objavila poziv na Glavnu skupštinu koja će se održati 5. lipnja u sjedištu tvrtke u Zagrebu.

Među prijedlozima odluka je i ona o rasporedu lanjske dobiti. Dobit Ine za 2012. godinu iznosila je 1,32 milijuna kuna. Od tog iznosa za zakonske rezerve bi se trebalo iskoristiti 66,15 milijuna kuna, a za isplatu dividende 343,60 milijuna kuna. Dividenda po dionici pritom iznosi 34,36 kuna. U zadržanu dobit rasporedio bi se pak iznos od 913,41 milijun kuna, vidljivo je iz poziva na Glavnu skupštinu.

O čemu će se još odlučivati na Glavnoj skupštini Ine pročitajte ovdje.

Komentari (7)
Pogledajte sve

ČAK ĆE I 19 % INE PRODATI :

http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-mol-tajni-pregovori-prodaji-ine-clanak-544625

niis je daleko bolji buy trenutno.

ina je u defenzivi.treba pogledati na što im liče benzinske.ne stajem tamo ako ne moram.

nafta u siriji ne vrijedi ništa trenutno.

asada se ne može srušiti jer iz njega stoje alaviti i iran plus rusi imaju pomorsku bazu u latakiji gdje su alaviti većina.

Evo malo Geo-podataka o Siriji:
Priča o podjeli Sirije na pet država nije ništa novo i proizlazi još iz vremena francuskog mandata nad današnjom Sirijom i Libanom (Levant). Poslije prvog svjetskog rata Francuzi su podijelili današnju Siriju na pet paradržava i to dvije sunitske paradržave u Damasku i Alepu, Jabal Al-Druz na jugu, Alawitsku državu u Latakiji (1920-1936) i Iskenderun, koji je 1939.godine pripao Turskoj (sada turska provincija Hatay).

Model podijeljene Sirije je vrlo opasan, jer može faktički ugroziti teritorijalnu cjelovitost Turske, jer na njenim južnim granicama živi 15 miliona turskih Alawita, pored toga su još uvijek prisutne prijetnje PYD sa sjevera Sirije te destabilizacija južne Turske i sjevernog Iraka.

Plan »B« će nacionalno i vjerski podijeliti Sirijce na Kurde in Arape, kršćane i muslimane, šiite i sunite te tako gurnuti državu i regiju u sektaško nasilje. Slično se dogodilo u Iraku 2006. i 2007.godine kada je u građanskom ratu između šiitske većine i sunitske manjine ubijeno više od 100.000 Iračana.

Sirijski režim želi tim planom zadržati nadzor nad Latakijom i Tartusom, da bi nastavio borbu Šiitsko-Alawitske manjine protiv Sunitske većini u državi. V slučaju pobjede SNC i dolaska opozicije na vlast te moguće federalizacije Sirije prema uzoru Iraka, Alawiti bi osigurali svoju federalnu jedinicu. Rusija bi podržala takvu zamisao, da bi zadržala svoju stratešku pomorsku vojnu bazu u Tartusu, koji se nalazi upravo u toj federalnoj jedinici u kojoj je alawitsko stanovništvo prijateljski naklonjeno Rusiji.

Večernji list (naslovi i podnaslovi),citiram :

Tajna prodaje INE

Zaposlenici INE prijavili DORHu malverzacije

USKOK istražuje

Istražitelji USKOKa nastoje doći do orginalnog elaborata o vrijednosti nalazišta u Siriji

Jesu li Mađari 2003.imali povlaštene informacije o domaćoj naftnoj kompaniji

Mjerenja provodila mađarska tvrtka

Mol se grčevito borio za INU i dao ponudu od 505 miliona eura za 25% kompanije jer je znao da samo naftna polja u Siriji vrijede 20 miliardi dolara

MOL je znao tajnu o sirijskim poljima kad je ulazio u INU

Ljubo Jurčić: Nisam bio upoznat s otkričem u Siriji, sve sam podatke dobio iz INE

20 miliardi dolara vrijednost naftnih i plinskih polja u Siriji2003.

U vrijeme privatizacije INE predsjednik uprave INE bio je Tomislav Dragičević

Predsjednik Nadzornog odbora INE bio je Slavko Linić

MOL: Znali smo da Sirija skriva potencijal jer smo ondje radili

To je bilo 2003. kada je ININA nafta i plin u Siriji vredila 20 miliardi
dolara .

Danas ta nafta i plin vrijede 110 miliardi dolara .

[emo_palacd]

New Report

Close