Fini naložena deblokada računa Diokija

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2013. u 15:00
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Na internetskim stranicama Fine dana objavljeno je Rješenje o privremenoj mjeri, kojim se nalaže Financijskoj agenciji da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja.

Nagodbeno vijeće u predstečajnoj nagodbi za tvrtku Dioki naložilo je Financijskoj agenciji da na 45 dana zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad Diokijem te dopusti raspolaganje novčanim sredstvima na njegovim računima, objavili su danas iz Diokija iz kojeg se doznaje kako su računi te tvrtke i deblokirani.

Dioki je na Zagrebačkoj burzi objavio rješenje o privremenoj mjeri te nadopunu prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, odnosno zaključak kojim je pozvan da u roku 45 dana dostavi Nagodbenom vijeću nedostajuću dokumentaciju.

U obrazloženju rješenja se navodi kako je Dioki u zahtjevu za izdavanje privremene mjere od 23. siječnja naveo da zapošljava 130 djelatnika te da bi daljnja blokada računa onemogućila pokretanje proizvodnje polistirena, za što je Dioki zaprimio pismo namjere Crodux Plina za suradnju po principu doradbenog posla te da je u tijeku izrada revizorskog izvješća.

Uvažavajući te navode, Nagodbeno vijeće je utvrdilo da bi daljnjim provođenjem ovrhe nastala nenadoknadiva šteta za Dioki, radnike i vjerovnike, kaže se u obrazloženju.

Dioki je sredinom prosinca prošle godine izvijestio da je zaprimio pismo namjere u kojem tvrtka Crodux Plin iz Zagreba izražava interes za suradnju s Diokijem i to vezano za proizvodnju polistirena u PJ Doki, te razvoj novih projekata.

Crodux Plin je upoznat s tehnološkim i komercijalnim potencijalima proizvodnih pogona Društva, te postoji interes da se u kratkom roku, a odmah po završetku pregovora i potpisivanju ugovora o suradnji, pokrene proizvodnja kako je predviđeno planom operativnog restrukturiranja Diokija, naveli su tada iz Diokija o zaprimljenom pismu namjere strateškog partnera, tvrtke Crodux Plin u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka.

Dioki je 28. prosinca podnio Fini zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe, a po podacima iz tog zahtjeva tada je imao 416 zaposlenih, dok su mu ukupne obveze bile nešto više od milijardu kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close