Bitka za Badel: Je li Meteor iskeširao 60-ak milijuna kuna?

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 19. kolovoz 2016. u 08:45
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Do jučer je na ime založnih prava vjerovnicima NLB-u i B2 trebalo dati novac.

Meteor grupa, jedan od potencijalnih kupaca Badela 1862, do jučer je na ime založnih prava na pogon na Žitnjaku te vinograde i vinarije Badelovim vjerovnicima NLB-u i B2 trebala iskeširati 60-ak mil. kn.  No je li, u đakovačkoj kompaniji u suvlasništvu Ante Raspudića i donedavnog člana Uprave Agrokora Darka Kneza, jučer to nisu potvrdili ni demantirali, kao ni u NLB-u.

"Sudelujemo s vrlo kvalitetnom i vjerujemo najboljom ponudom čija je ukupna vrijednost veća od 26 milijuna eura. O ozbiljnosti naše ponude svjedoči podatak da smo ugovorili otkup tražbina dvaju financijskih vjerovnika, NLB-a i B2, čime rješavamo založna prava na ključnu imovinu Badela 1862. Kao i sve svoje druge obveze Meteor grupa će i te obveze u cijelosti ispuniti u dogovorenim rokovima. O pojedinostima tih ugovora zbog tajnosti podataka i činjenice da proces odabira strateškog partnera još nije dovršen nismo u mogućnosti govoriti", poručili su iz Meteor grupe.

Ističu da mogu samo potvrditi da su i s ostalim bankama vjerovnicima postigli dogovor oko rješavanja tražbina u predstečajnoj nagodbi. Tvrde da će cjelokupnu transakciju vezanu uz Badel 1862, uključujući i otkup tražbina, financirati dijelom vlastitim kapitalom, a dijelom bankarskim kreditima. I u Meteor grupi i u slovačkom St. Nicolausu uvjereni su u najbolju ponudu i pobjedu u utrci za nekadašnju hrvatsku perjanicu. Pitanje je samo tko će o tome donijeti i konačnu odluku. 

Komentari (3)
Pogledajte sve


Pero7, dionička društva imaju javne izvještaje……to nisu intimni dnevnici alkoholičara..

imali su ih i Dioki, Đakovština, Staklenici, Validus……………….problem je što se prave pikanterije doznaju tek kasnije, toliko o uređenom tržištu kapitala

Pero7, dionička društva imaju javne izvještaje……to nisu intimni dnevnici alkoholičara..

Joj,

dajte šutite o dugovima i vrijednosti imovine tvrtke.

New Report

Close