Bernarda 1998. počela raditi sa 13, a sada ima 106 radnika

Autor: Biserka Ranogajec , 21. lipanj 2006. u 06:30

Lani je izvozno orijentirana tvrtka iz Pušćina u Međimurju imala 26 milijuna kuna prihoda, 40 posto više nego 2004., a neto dobit bila je veća čak 300 posto

Bernarda d.o.o. iz Pušćina u Međimurju, jedan od vodećih hrvatskih proizvođača kreveta i madraca, otvara uskoro proizvodno-poslovni prostor vrijedan 10 milijuna kuna.
“Sada smo pred završetkom investicije kojom smo proširili proizvodno-poslovni prostor te ga opremili novim strojevima za krojenje, šivanje, spajanje, navlačenje i prošivavanje, specifičnim za našu proizvodnju”, izjavila je vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda Cecelja.

Program za poduzetnice
Novi pogon trebao bi se otvoriti u rujnu, na osmu godišnjicu osnutka poduzeća. Tada je Bernarda Cecelja počela s radom u iznajmljenim prostorima i sa 13 zaposlenih. Danas ih je ukupno 106, a kada se otpočelo s novom investicijom, radilo je 75 djelatnika. Što se tiče izvora financiranja, pogon je građen kreditima koje je direktorica dobila kao poduzetnica, a dodjeljivalo ih je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. No kredit je pokrio 60 posto investicije, a ostalo su bila vlastita sredstva. Inače se proizvodni program tvrtke koji će se proširiti u nove prostore sastoji od pet vrsta kreveta, 22 vrste madraca i 12 vrsti ostalih proizvoda za zdravo spavanje. U prošloj godini tvrtka je imala ukupni prihod od oko 26 milijuna kuna, što je 40 posto više u odnosu na godinu dana prije. Neto dobit bila je u 2005. u odnosu na pretprošlu godinu veća čak 300 posto, a izvoz oko 200 posto. Neto dobit iznosila je lani 665.000 kuna, a marža profita porasla je u odnosu na godinu dana prije više od 200 posto. Godišnje Bernarda proizvede oko 78.000 komada madraca i kreveta od čega oko polovicu čini izvoz na zahtjevna zapadna tržišta. “Naša tvrtka je među rijetkim proizvođačima iz te branše da posjeduje sve potrebne certifikate za izvoz u Europsku Uniju”, tvrdi Bernarda Cecelja.

Svi certifikati
Inače, direktorica Cecelja kreirala je nekoliko modela kreveta i zaštitila ih u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Riječ je o sedam modela koji su zaštićeni pravom na prvi model pod nazivom krevet i brojevima M 980122-1 do M 980122-7. O uspjehu njezina poslovnog pothvata govore brojne nominacije, nagrade i priznanja. Najnovije priznanje je proglašenje najbolje poduzetnice koje joj je dodijelilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva na nedavnom Nacionalnom savjetovanju u Šibeniku. Osim toga, Bernarda Cecelja je lani proglašena najboljim manadžerom u kategoriji malih poduzeća koje proglašava CROMA, a ima i niz nagrada sa Zagrebačkog velesajma te od Hrvatske gospodarske komore.

Komentirajte prvi

New Report

Close