Domaća tvrtka ugovorila poslove s automobilskim divovima vrijedne gotovo 32 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2020. u 11:23
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U solinskoj će se tvornici, nadalje, proizvoditi dijelovi eksterijera, točnije gornje rešetke koje će se ugrađivati na Fiat Ducato i Opel Vivaro, vozila iz FCA i PSA grupacije.

AD Plastik Grupa izvijestila je u srijedu da je s dvije automobilske kompanije ugovorila nove poslove za rusko i europsko tržište u vrijednosti 31,8 milijuna eura.

Na ruskom su tržištu tako ugovoreni dodatni poslovi za alijansu Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 22,4 milijuna eura, a na europskom se tržištu nastavlja suradnja s PSA Grupom s kojom su ugovoreni novi poslovi ukupne vrijednosti 9,4 milijuna eura.

Tvornica AD Plastik Togliatti u Rusiji proizvodit će ublaživače udara i vanjske obloge stupova za novi model Lada Granta te donje rešetke prednjeg odbojnika za nove modele vozila Renault Logan i Sandero.

To su, inače, dodatni poslovi za nove modele vozila spomenute alijanse za koje je najveći dio poslova ugovoren još tijekom 2019. godine. Početak serijske proizvodnje navedenih modela vozila planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine s tim da je predviđeno trajanje projekata osam godina. Za vozilo Lada Granta ugovoreno je 15,2 milijuna eura vrijednosti novih poslova, a za nove modele Renaulta 7,2 milijuna eura.

Vezano uz nove poslove ugovorene s PSA Grupom, tvornica AD Plastik Grupe u Mladenovcu ugovorila je proizvodnju vodilica stakla za Opel Astru, najprodavanije Opelovo vozilo, ukupne vrijednosti 5,8 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina.

U solinskoj će se tvornici, nadalje, proizvoditi dijelovi eksterijera, točnije gornje rešetke koje će se ugrađivati na Fiat Ducato i Opel Vivaro, vozila iz FCA i PSA grupacije. AD Plastik Grupa prvi puta proizvodi dijelove za te modele gospodarskih vozila s vrijednošću ugovorenog posla od 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je također u četvrtom tromjesečju 2021. godine s predviđenim trajanjem projekta od dvije godine.

U Solinu će se ujedno proizvoditi ekstraktori zraka za vozila Peugeot 308 i Opel Astra. Vrijednost tog projekta je 1,4 milijuna eura, a početak serijske proizvodnje planiran je za prvo tromjesečje 2021. godine uz očekivano trajanje od sedam godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close