Valamar u najvišoj kotaciji gdje dionice rastu najbrže

Autor: Poslovni dnevnik , 28. travanj 2019. u 22:01
Marko Čižmek (Valamar) i Ivana Gažić (Zagrebačka burza)/ZSE

U posljednjih godinu dana indeks Vodećeg tržišta skočio je 11,1 posto dok je CROBEX ojačao 1,6 posto.

Najvišoj kotaciji Zagrebačke burze – Vodećem tržištu – pridružila se i peta kompanija, Valamar Riviera.

Ugovor su u petak u sjedištu Zagrebačka burze potpisali Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze. Dionicama Valamara u novoj kotaciji počet će se trgovati danas.

Marko Čižmek je kazao kako će, s obzirom da Valamar Riviera osobitu pažnju pridaje visokoj razini transparentnosti te kvaliteti poslovne i financijske komunikacije, prelaskom na najzahtjevniju kotaciju nastojati dodatno povećati prepoznatljivost dionice kao primjer najbolje tržišne prakse.

Čelnica burze Ivana Gažić je dodala kako se Valamarovim pristupanjem najzahtjevnijem tržišnom segmentu ujedno proširuje i indeks Vodećeg tržišta – CROBEXprime.

A u posljednjih godinu dana taj je indeks narastao 11,1 posto dok je šire tržište izraženo CROBEX-om poraslo 1,6 posto. Podsjetimo, u Vodećem tržištu nalazi se još Atlantic, AD Plastik, Arena Hospitality Group i Podravka.

"U posljednjih godinu dana CROBEXprime je nadmašio rast CROBEX-a što pokazuje da su kompanije koje ispunjavaju najviše standarde korporativnog upravljanja i transparentnosti atraktivne investitorima", komentirala je Gažić za Poslovni dnevnik.

Međutim, kandidata za ulazak u najvišu kotaciju nema još mnogo. Kriterije, naime, ispunjavaju još samo Adris i Hrvatski telekom.

Komentirajte prvi

New Report

Close