Sve po planu, no dioničari se obrušili na Mudrinića

Autor: Bernard Ivezić , 17. lipanj 2013. u 22:00
Skupštinu je razdrmao predsjedatelj Zoran Parać nazvavši čelnika HT-a 'gospodinom Mudričinom'

Više je dioničara zanimalo zašto HT isplaćuje sve manju dobit, no konkretan odgovor nisu dobili.

Obično brza i monotona Glavna skupština Hrvatskog telekoma ove je godine bila neuobičajeno živa.

Dioničari su predsjednika Uprave Ivicu Mudrinića dočekali serijom pitanja o dividendi i zaštiti cijene dionice, a jedan je dioničar glasovanjam iz NO-a htio istisnuti kandidata Deutsche Telekoma. Glavna skupština na kojoj su se pojavila samo 32 dioničara, ali vlasnici čak 71,14 posto dionica, potvrdila je da će isplata dividende od 20,51 kunu po dionici biti 8. srpnja.Neuobičajenu Glavnu skupštinu odmah na početku iz kolotečine je razdrmao predsjedatelj, profesor sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Zoran Parać. Čelnika HT-a na pozornicu je pozvao nespretno ga oslovivši kao "gospodina Mudričinu". Mudrinić se nije dao smesti. Dioničarima je predstavio rezultate.

 

Mudrinić

Kompanija se uspješno razvija unatoč tome što joj je poslovanje već petu godinu zaredom opterećeno krizom, kontrakcijama BDP-a i padom rejtinga države ispod investicijskoga

"Kompanija se uspješno razvija unatoč tome što joj je poslovanje već petu godinu zaredom opterećeno krizom, kontrakcijama BDP-a i padom rejtinga države ispod investicijskoga", objasnio je Mudrinić pohvalivši se liderstvom u IT transformaciji i svjetskom inovacijom TeraStreamom.Mark Klein, predsjednik Nadzornog odbora, naveo je kako je NO ocijenio da Uprava nije postigla određene planirane parametre u punom opsegu. "Ali razlog su isključivo vanjski utjecaji poput regulative, naknade za mobilne usluge, pad BDP-a…", rekao je Klein, dodavši da je unatoč tome HT ostao tržišni lider i postigao solidan rezultat.A onda su na red došla pitanja dioničara. Ivan Vuk podsjetio je Mudrinića na nekoliko godina star slučaj neočitovanja NO-a o uvjetima IPO-a. "Javnu ponuduje organizirala je Vlada da bi prodala svoje dionice, nije to bila inicijativa društva", odgovorio je Mudrinić.

Na to je Vuk protestno predao svoju dokumentaciju predsjedavatelju.Više je dioničara zanimalo zašto HT isplaćuje sve manju dobit, no konkretan odgovor nisu dobili. Parać je stao u obranu Mudrinića tvrdeći da je o tome sve već rekao. Dioničar Marinko Srnada pitao je hoće li HT "dopustiti da se cijena njegove dionice masakrira i dalje zbog špekulanata". Mudrinić je odvratio da je dividenda politika HT-a da isplaćuje od 50 do 100 posto dobiti. Dodao je da dionice ne kupuju, jer ulažu u druge aktivnosti.

 

71,14posto

kapitala zastupljeno na skupštini

Dioničar Franjo Vidović najprije je pitao za plaću predsjednika Uprave Ivice Mudrinića, ali je predsjedavatelj odgovorio da je ta informacija javno dostupna na internetskim stranicama HT-a i Zagrebačke burze, pa da o tome nema potrebe raspravljati. Nakon toga se predložio kao protukandidat za člana NO-a kandidatu DT-a Eliasu Drakopoulosu. No, dobio je samo 0,12 posto glasova, pa su u Nadzorni odbor HT-a na kraju planirano ušli Drakopoulos i Nijemac Mark Nierwetberg.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Kada, uprava postoji sama radi sebe a nema osjećaja za tržište, tada počinje ovakav scenarij s padom dionica.
Nemaju osjećaja za tržište jer sami primaju plaće koje mi Hratska napaćena sirotinja možemo samo sanjati. Preskupe usluge i gubitak korisnika je proizveo taj isti menandžment.

S veleštovanjem.

Ma šta bi vi htjeli nametnici jedni. Zbog vašeg ht-a i Ine je naša burza uništena. Kako biste tek šizili da vam je ht na pravoj vrijednosti od tridesetak kuna.
Doći će i taj dan i vama i mudrijašu..

Ova pitanja dioničara kao da su forumaši tipa “miami” pitali haha :)….”Zašto HT isplačuje amnju dividendu”..Pa zato što sve lošije i lošije posluje, prošla su zlatna doba telekoma zaboga, a crna tek dolaze..Nece HT u stecaj nikako takav scenarij, medutim dividende od 20-30kn postati ce cista fantazija

Ak SAM dobro shvatil zbog nesposobne Uprave koja nije ulagala u novu infrastrukturu i tehnologije i uspjela smanjiti dobit i to na tržištu gdje već bebe u trbuhu imaju MOBITEL, ode ova dionica na cca 150 kn I niže.[emo_zacudjen]

Pa sada će imati puuuuuuuuuno veće tržište koje može platiti njihove veeeeeeeelike cijene.[emo_zloban]

Pa ćemo vidjeti kako EU tržište i EU konkurencija će utjecati na HT.[emo_naivan]

Koliko vidim VIP se dosta uspješno prilagodio novonastalim uvjetima i razmišlja kao TODA Osvajač STRAŠNI.[emo_ooooo]

New Report

Close