Sjajna prilika za zaradu: Dionice Alibabe porasle gotovo 20% u posljednjih mjesec dana

Autor: Sponzorirani članak , 26. studeni 2014. u 08:00

Za sada cijena dionica Alibabe i dalje pokazuju rastući trend. U posljednjih mjesec dana porasla je gotovo 20%.

Za sada cijena dionica a Alibabe i dalje pokazuju rastući trend. U posljednjih mjesec dana porasla je gotovo 20%. Projekcije rasta kompanije i dalje su pozitivne, osobito nakon odličnih kvartalnih rezultata pogotovu u ključnim oblastima kao što su prihodi i bruto robna razmjena. Međutim i izvan financijske metrike poslovanje Alibabe je impresivno s preko 307 milijuna aktivnih korisnika tijekom prošle godine.

FXLider posebno čitateljima Poslovnog daje 50 eura namijenjenih za trgovanje cijenom dionica Alibabe na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cijena.

Uzmite 50 eura za trgovanje ovdje

Alibaba je u utorak 4. studenog objavila svoj prvi izvještaj o zaradi od kada je izašla na burzu u rujnu ove godine. I pored usporavanja aktivnosti kineskog gospodarstva, profit Alibabe porastao je 16% u odnosu na isti period prošle godine kao posljedica sve većeg broja kineskih građana koji svoju kupovinu obavljaju online.

’Cijena dionicaove kompanije, koja je najveći kineski online prodavač po broju transakcija,  porasla je oko 50% od kada je na inicijalnoj javnoj ponudi prodajom dionica dostigla 21.8 milijardi dolara. Intenzivan rast kineskih internet kompanija na listi najvrjednijih kompanija doveo je do toga da Alibaba potisne Facebook. S tržišnom vrijednošću od preko $250 milijardi, Alibaba trenutno više vrijedi od  Facebooka i nalazi se odmah ispod Googlea’, navode u FXLider-u.

Prema  nedavno objavljenom izvještaju, tijekom trećeg kvartala neto profit je porasla na $1.1 milijardu što je i bilo u skladu s očekivanjima ekonomista, dok je ostvaren prihod nadmašio očekivanja rastom od  54% na $2.7 milijardi. 

Kako se osigurava nastavak rasta kada je kompanija već ogromna? Ovo pitanje se često postavlja među investitorima i analitičarima. Svi koji su do sada kupili dionice Alibabe žele znati na koji će način ona nastaviti rast i pored usporavanja rasta kineske ekonomije.

 

’Posljednje analize pokazuju značajan rast broja vlasnika pametnih telefona u Kini koji koriste online aplikacije Alibabe, što signalizira stabilan nastavak rasta i prihoda kompanije. Očekuje se da tijekom narednog desetljeća broj korisnika ove kompanije poraste s jedne četvrtine koliko je trenutno, na  čak polovinu od 1.3 milijarde,  koliko je trenutan broj stanovnika Kine’ kažu u FXLider-u.

Međutim nije baš sve na strani Alibabe. I pored odličnih prognoza. ipak postoje realni rizici i izazovi koji su pred ovom kompanijom. I ako Alibaba ima nekoliko veoma dobrih aplikacija za mobilne telefone ipak ostaje u sjeni svog rivala Tencenta koji vodi vrlo popularnu društvenu mrežu WeChat koju pokušava da iskoristi i za prodaju  i koji već ima partnerstvo s nekim od glavnih konkurenata Alibabe u Kini.   Međutim, prema analitičarima možda i veći izazov od povećanja broja korisnika predstavlja kontrola troškova koji mogu značajno porasti jer kompanija radi na  nekoliko novih partnerstva. 

Simon Roberts, Analitičar u Fortrade-u

FXLider ima ekskluzivnu suradnju s Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. 

Pored dolje navedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za točnost i potpunost informacija. Shodno tome svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na vlastiti rizik. Svako osigurano istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicijske ciljeve, financijsku situaciju i potrebe određene osobe koja ga može primiti. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promovira nezavisnost investicijskog istraživanja, kao takvog.

 

New Report

Close