Produljenje blokade ili pad cijena ‘osmorke’

Autor: Jadranka Dozan , 15. svibanj 2017. u 22:00
Blokada je trajala 10 trgovinskih dana/F. Brala/PIXSELL

Istekao rok iz rješenja o privremenoj obustavi trgovanja za Agrokorove tvrtke.

Rok od 10 trgovinskih dana na koji je Hanfa 2. svibnja naložila privremenu obustavu trgovanja dionicama osam d.d.-a iz Agrokor grupe –  Leda, Belja, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice – jučer je istekao.

Podsjetimo, to je obrazloženo sumnjama u vjerodostojnost poslovnih knjiga, zbog čega je zatražena dodatna revizija i odgođena objava financijskih izvješća. Hoće li se danas deblokirati trgovina ili će Hanfa produljiti privremenu obustavu, zasad se ne zna. Tek predvečer u ponedjeljak Upravno vijeće je o tome odlučivalo. Istodobno, u Agrokorovim su tvrtkama u ponedjeljak održane izvanredne skupštine na kojima je donesena odluka o opozivu revizora za 2016. (Baker Tilly Hrvatska) a za revizora je izabran PricewaterhouseCoopers.

S obzirom na predstojeću reviziju, ali i informacije koje su se u međuvremenu pojavile vezano uz stanje dugova tzv. Proširene Grupe Agrokor, među burzovnim akterima prevladava mišljenje da bi ukidanje obustave burzovnog trgovanja mahom donijelo daljnji pad cijene dionica Agrokorovih kompanija.  Općenito su likvidnost i stanje potražnje na ZSE trenutno takvi da i mali volumeni izazivaju znatne pomake cijena. 

Komentirajte prvi

New Report

Close