Nevidal najavio povlačenje punomoći Paliću

Autor: Antonela Zečević , 26. ožujak 2009. u 22:00

Brokerska kuća Interkapital očitovala se na optužbe predstavnika dioničara Zagrebačke burze Marijana Palića koje je on u četvrtak iznio u pismu

Da je Interkapital zgrožen insinuacijama izrečenim na njihov račun, piše u priopćenju kojeg je odaslao Daniel Nevidal, osnivač i jedan od članova Uprave te brokerske kuće.

Nevidal kaže da su protiv kleveta jedina obrana činjenice i njihov ugled u industriji, a zbog čije će zaštite pokrenuti i zakonski postupak. “Također, ne vidimo smisla da i dalje održavamo našu punomoć Marijanu Paliću za prodaju burze koju on očito zloupotrebljava u svrhu svojih osobnih obračuna s dijelom industrije.”, piše u prioćenju. Objašnjava da je na njihovoj trgovinskoj platformi cijeli tim informatičara radio preko godinu dana i da zbog toga sve funkcionira. Nadalje, kaže da su svjesni da su određene institucije, umjesto da ulažu u razvoj vlastita poslovanja, bjesomučno kupovale dionice Burze u nadi da će ih prilikom preuzimanja prodati po nekoliko puta većoj cijeni. No, to im se sada izjalovilo dok su istovremeno u tehnološkom zaostatku, aludirajući na brokersku kuću Hita vrijednosnice vlasnika Ivana Tadina koji je također nedavno uputio pismo u kojem je između ostalog tražio objašnjenja oko trgovinske platforme. Za Poslovni dnevnik, komentar na Palićevo pismo dao je i Predsjednik NO-a ZSE Zoran Košćak. Rekao je da će se na Glavnoj skupštini svi dioničari moći izjasniti o svim spornim pitanjima. Osvrnuo se i na Nevidalov put u Švedsku rekavši da je njegov karakter bio isključivo informativan i da se nije pregovaralo o kupnji trgovinskog sustava za Zagrebačku burzu. “Potrebno je voditi brigu i o 35 posto dioničara koji nisu potpisnici punomoći”, zaključio je Košćak. On je dodao i da nije u mogućnosti svakome tko to zatraži na uvid davati dokumentaciju o poslovanju Burze. Priopćenjem se očitovala i Uprava ZSE rekavši da će sazvati hitan sastanak NO jer smatra da je neprimjereno i štetno komunicirati preko medija.

Komentirajte prvi

New Report

Close