Najlikvidniji Maistra i Valamar Riviera

Autor: Tomislav Pili , 07. ožujak 2018. u 17:34
Foto: Thinkstock

Ojačao je i CROBEX10, i to za 0,31 posto, pa se zaustavio na 1072 boda.

Indeksi Zagrebačke burze opet su se vratili u pozitivno područje, a trgovinsku srijedu obilježio je fokus ulagača na turističke dionice.

Završetkom trgovanja CROBEX se uspeo do 1851 boda što je 0,29 posto više nego dan ranije. Ojačao je i CROBEX10, i to za 0,31 posto, pa se zaustavio na 1072 boda.

Što se tiče likvidnosti trgovanja, bitnijih promjena nabolje nema, pa je dionički promet dosegao 6,1 milijun kuna. Na vrhu ljestvice najlikvidnijih našle su su dionice Maistre i Valamar Riviere, a obje su prikupile 1,1 milijun kuna prometa. No, time sličnosti ne prestaju. Naime, oba su izdanja dočekala kraj trgovanja bez promjene cijene koja u slučaju Maistre iznosi 286 kuna, a Valamara 41,70 kuna.

Najvećim rastom cijene izdvaja se dionica Tehnike koja je jurnula 16,2 posto te se zaustavila na 115 kuna. Razlog rasta cijene možda se može naći u medijskim napisima kako je izgledno da će kompanija dobiti ugovor izgradnje turističkog naselja Costabella u Rijeci, a posao je potencijalno vrijedan oko 70 milijuna kuna.

Gubitnik dana dionica je Jadroplova koja je izgubila malo više od dva posto vrijednosti i sada vrijedi 29 kuna. To je najniža cijena te dionice u posljednja četiri trgovinska dana, pokazuju burzovni podaci.

Komentirajte prvi

New Report

Close