Atlantic grupi rasli i prihodi i dobit

Autor: Ante Pavić , 30. srpanj 2014. u 22:00
Emil Tedeschi/Boris Šćitar/PIXSELL

Ostvarili 2,5 milijardi kuna prihoda od prodaje, najveći rast na tržištu Slovenije, čak 21,5 posto.

Atlantic grupa u prvom je polugodištu 2014. ostvarila 2,5 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 2,5 posto više nego u istom razdoblju lani, obavijestili su iz te kompanije.

U priopćenju se navodi da dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 230,9 milijuna kuna i porasla je 5,4 posto u odnosu na prvo polugodište 2013., dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 131,4 milijuna kuna i predstavlja rast od 14,8 posto. "Unatoč vrlo izazovnom poslovnom okruženju, koje čine nepovoljna makroekonomska kretanja u regiji i šire, kao i nepovoljna tržišna kretanja u većini proizvodnih kategorija, Atlantic grupa u prvom je polugodištu 2014. osigurala rast prihoda i profitabilnosti.

 

25,3posto

u ukupnim prihodima čini tržište Hrvatske

Pritom je poseban naglasak bio na širenju proizvodnog i distribucijskog portfelja, kapitalnim investicijama u novi proizvodni pogon energetskih pločica te sustavnom upravljanju rizicima", istaknuo je Zoran Stanković, potpredsjednik Uprave Atlantic grupe za financije. Najveći rast od 21,5 posto ostvaren je na tržištu Slovenije, koje čini 15,3 posto ukupnih prihoda od prodaje. Tržište Hrvatske najveće je u ukupnom prihodu od prodaje s 25,3 posto i ostvarilo je rast od 8,2 posto. Tržišta Rusije i ostalih zemlja ZND-a ostvarila su rast od dva posto i time čine 5,6 posto ukupnih prihoda od prodaje Grupe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close