Wine Hill kao baza za osvajanje ‘bregi’

Autor: Lucija Špiljak , 02. svibanj 2019. u 22:00
Kuća za odmor uređena u autentičnom štihu, a hostel je moderniji. s 41 krevetom, vrtom, terasom, dvoranom.../Davor Puklavec/PIXSELL

Dalibor Hajdinjak nakon kuće za odmor u pregradi otvorio i hostel u Desiniću.

Zagorska Bajka na dlanu proglašena je prošle godine najuspješnijom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske, čime se Hrvatsko zagorje dodatno otvorilo domaćem i stranom tržištu.

Potencijalu za daljnji razvoj turizma i bogatom sadržaju pridružila se kuća za odmor Wine Hill, skrivena u oazi Pregrade na adresi Put Petra Hohnjeca 4. U ponudu je uključen i istoimeni hostel na području općine Desinić i Turističke zajednice područja Kumrovec Po plavem trnaci, otvoren u veljači ove godine. Na tom je mjestu stara zgrada u kojoj su nekad bili restoran i vinarija, a kako godinama nisu bili u funkciji, za potrebe hostela zgrada je potpuno obnovljena, nadograđena i kategorizirana. Misao vodilja i cilj, kao i potreba i želja, bio je nedostatak smještajnih kapaciteta u Zagorju, priča nam 25-godišnji poduzetnik Dalibor Hajdinjak. 

Obilazak dvoraca, termi…
"Veliki broj ljudi nije upoznao ljepote i ponudu Zagorja, stoga nam je to bio primarni cilj, kao i razvoj enogastronomije i brojnih kvalitetnih sadržaja koje ovaj dio Hrvatske nudi. Hostel Wine Hill prati moderne trendove i pruža komfor i maksimalnu udobnost u ugodnom ambijentu. Imamo pet spavaonica, četiri sobe, prostrani dnevni boravak, modernu kuhinju, uređeni vrt te ljetnu terasu s pogledom na zagorske krajolike", objašnjava nam Hajdinjak, realizator ideje koji je hostelom pridonio otvaranju smještajnih kapaciteta na području grada Pregrade.

Ukupni kapacitet smještajnih jedinica hostela u prizemlju i na katu je 41 krevet s mogućnosti dodatnih ležajeva, do maksimalno 50.  "Hostel ima višenamjensku dvoranu kapaciteta do 80 osoba, predviđenu za organizaciju manjih domjenaka, sastanaka, prezentacija, predavanja. Prve rezervacije su već napravljene i sklopljeni su brojni ugovori o suradnji, tako da očekujemo pozitivan rast broja noćenja od kojih su prva krenula s otvorenjem objekta.

Trenutačno imamo dvoje zaposlenih, a o dodatnom zapošljavanju razmislit ćemo kad se ukaže potreba i kad ćemo širiti ponudu, ovisno o prvim rezultatima s obzirom na to da smo tek nedavno otvorili i hostel i pružili novi sadržaj u ovom dijelu Krapinsko-zagorske županije", poručuje Hajdinjak. 

Lokacija hostela pruža bogatu lepezu dodatnih aktivnosti uz objekt, a koje uključuju posjet Velikom Taboru i legendi Veronike Desinićke, zatim seoski turizam Grešna gorica, Muzej Staro selo Kumrovec, Muzej Pregrada, kao i termama Tuhelj i Olimia. 

'Mudra i dugoročna investicija'
Stoga će, osim smještaja, hostel Wine Hill nuditi i sadržaje za provođenje aktivnosti na otvorenom – biciklizam, jahanje, pješačke i planinarske ture, vožnju quadovima, posjet dvorcima i termalnim izvorima. Da bi Hajdinjak realizirao ideju hostela i kuće za odmor s obzirom na opseg posla i potrebnu opremu, agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO odobrila mu je kredit preko Erste banke, kojim je dobio sniženu kamatu.

Kako investitori procjenjuju, turizam u Hrvatskom zagorju u velikoj je ekspanziji pa su uvjereni da će se i ovaj poslovni pothvat pokazati kao mudra dugoročna investicija, koja će s daljnjom realizacijom rezultirati novim sadržajima kojih u toj sredini nedostaje.

"Osim što se nadamo da će se investicija isplatiti i da će prve brojke biti dobre, želimo da ljudi, osim našeg hostela i kuće za odmor, prepoznaju veliki raznoliki turistički potencijal, kulturno blago, ljepotu i ponudu Hrvatskog zagorja", zaključuje Dalibor Hajdinjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close