U Europskom parlamentu kuhalo se s Vegetom

Autor: Objava za medije , 18. prosinac 2013. u 09:58
Press foto

U službenom dijelu događanja uslijedilo je predstavljanje hrvatskog poslovnog sektora, a jedno od najistaknutijih bilo je predstavljanje Podravke, kao jedne od vodećih hrvatskih kompanija.

Hrvatsko EU poslovno vijeće (www.ceubc.com) u Europskom parlamentu organiziralo je događanje pod nazivom „Meet Croatian MEPs“ koje je na jednom mjesto okupilo predstavnike hrvatske poslovne zajednice, hrvatske europarlamentarce i visoke dužnosnike EU institucija (Komisije, Parlamenta i Vijeća).

U službenom dijelu događanja uslijedilo je predstavljanje hrvatskog poslovnog sektora, a jedno od najistaknutijih bilo je predstavljanje Podravke, kao jedne od vodećih hrvatskih kompanija.

U nastavku su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu predstavili svoj rad i aktivnosti te je uslijedila rasprava o mogućnostima suradnje i zastupanja hrvatskih poslovnih interesa na EU razini. Prisutnima se obratio i Paul Vandoren, posljednji EU veleposlanik u Republici Hrvatskoj.

Nakon službenog dijela, više od 100 uzvanika imalo je priliku uživati u specijalitetima koje su za njih pripremili Podravkini promotori kulinarstva. Tako su se na meniju, između ostalog, našli pljukanci s tartufima, plodovi mora s njokima, rolada od kopuna i pisanica Stubica, pripremljeni s Vegetom, najpoznatijim hrvatskim proizvodom, prisutnim na europskom tržištu više od 45 godina.

Ovo je bilo prvo organizirano okupljanje predstavnika hrvatskog poslovnog sektora u Bruxellesu, a CEUBC će u 2014. organizirati seriju događanja pod nazivom „Meet Team Croatia“ s ciljem povezivanja vodećih hrvatskih predstavnika u EU s članovima hrvatske poslovne zajednice.

Natko Vlahović, izvršni direktor CEUBC-a, izjavio je: „Ponosan sam što smo organizirali ovaj događaj u zgradi Europskog parlamenta. Hrvatska je u Europskoj uniji, to je činjenica, i moramo početi koristiti europske modele komuniciranja između poslovnog sektora i EU institucija kako bi se naše firme bolje upoznale s načinom rada u Bruxellesu“.

Paul Vandoren, posljednji EU veleposlanik u Republici Hrvatskoj, istaknuo je: „Hrvatski poduzetnici, pojačajte svoje napore, iskoristite tržišne niše za vaše proizvode i usluge i ponudite ih tržištu od 500 milijuna potrošača. Zajedničko tržište je pred vama. Ovo je vaš izazov i vaša šansa, koja će vam se pružiti samo jednom u životu. Počnite djelovati, odmah!”

Podravka je prehrambena kompanija koja se ubraja među vodeće u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi te ima svoja poduzeća i podružnice u 20 zemalja širom svijeta. Dugi niz godina prisutna je na europskom tržištu te je stvorila brojne poznate marke proizvoda od kojih se posebno ističe Vegeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close