Tisuće Zadrana dugo u noć slavilo na ulicama i trgovima, sviralo se, pjevalo i veselilo

FOTO: Press FOTO: Press

U povijesnoj jezgri Zadra priređen je jedinstveni novogodišnji doček na otvorenom pa su u najluđoj noći sve ulice i trgovi uz zadarsku Kalelargu bili puni Zadrana i turista.

- Odlučili smo se za doček u Zadru, jer je atmosfera u cijelom gradu odlična, nema mjesta gdje se ne svira, pjeva i pleše. Ovo je jedinstveni doživljaj i svima sve najbolje, u plesnom zanosu u zadarskoj Varoši rekla je skupina mladih veselih Slavonaca.

U Zadru se doista slavilo na svakom koraku uz najbolje želje za 2018. Na centralnom adventskom trgu uz adventske kućice publiku je zabavljao Krešimir Perović uz Balboa Band i grupu Kanela. Dobra atmosfera iz sata u sat, širila se ulicama grada. U popularnoj Varoši nastupao je splitski bend Twist Off dok je Black Coffe svirao pokraj zadarskog HNK-a i donio tristisućljetnom gradu dašak jazza.   

Cijeli Poluotok  je u Silvestarskoj noći odzvanjao od raznovrsne  glazbe, veselja i radosti – bio je to vrhunac trodnevnih zbivanja koja su počela u petak i subotu s koncertima splitskog TBF-a i Jacquesa Houdeka. Cjelodnevni program  počeo je još od jutarnjih sati dječjim dočekom Nove godine kada je, uz veselo odbrojavanje, stotine balona u podne poletjelo s Narodnog trga, uz Vilenjaka koji je vodio program i animirao djecu. U veselom programu sudjelovali su još i Grinč, Sv. Nikola, Olaf i Elsa, Sv. Lucija, Orašar i miš, Djed Božićnjak i Mrazica. Svi Vilenjakovi gosti su likovi s kojima su se mališani rado družili tijekom Adventa u Zadru. Ovom prilikom svaki od njih imao je svoj mali performans na pozornici. U veselom ritmu Mini Disca za djecu, plesa i zabavnih igara te koreografija plesnog kluba Lana, uz balone i smijeh točno u podne dočekala se dječja Nova godina.

- Ovo nam je super dječji doček i dolazimo svake godine jer se dobro razveselimo i zabavimo, razdragano su ispričali brat i sestra, Luka i Lucija.

Gradom su se od jutarnjih sati mogle sresti i grupe stranaca koje ni lagana kišica koja je sipila nije omela u razgledavanju Donatovog grada u posebnom dalmatinskom zimskom ugođaju. Sretan Zadar u večernjim je satima bio pošteđen od kiše, pa je doček na otvorenom svoju kulminaciju doživio na Narodnom trgu na kojem su se, zajedno s Tomislavom Bralićem i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem koji su bili na pozornici, odbrojavale zadnje sekunde do Nove godine.

- Svima vama, mojim Zadrankama i Zadranima želim puno zdravlja, sreće i uspješnu Novu godinu - rekao je u kratkoj tradicionalnoj novogodišnjoj zdravici zadarski gradonačelnik, a nakon toga  je sa klapom Intrade zapjevao "Kalelargu" - zadarsku neslužbenu himnu koja je, kao i svaki put dotad, na prepunom trgu probudila emocije koje se nitko nije ni trudio sakriti.

Emocije su bile prisutne na svakom koraku u novogodišnjoj noći, u kojoj je Zadar bio pun ljudi dobre volje i svih generacija, a vesela atmosfera uz Intrade, Tomislava Bralića i Marka Škugora potrajala je do kasno u noć.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!