Otvoren 15. Croatia Boat Show, najmanji u zadnjih pet godina

Autor: Agencija VLM , 17. travanj 2013. u 16:21
Photo: Tino Juric/PIXSELL

Ove je godine izloženo stotinjak plovila iz deset zemalja svijeta, proizvodi i usluge popratne industrije te automobili te je ovo najmanji sajam unazad pet godina, ali Blagajić oporavak očekuje već iduće godine kada ćemo biti u EU.

– Razmišljali smo da li uopće organizirati 15. Croatia Boat Show budući da su mi naši stalni klijenti govorili da zadnje dvije godine nisu prodali ni jedan brod, da nemaju za plaće radnicima, a situacija nije dobra ni u Europi – rekao je Vicencio Blagajić, direktor Profectusa otvarajući u splitskoj gradskoj luci Croatia Boat Show. Ove je godine izloženo stotinjak plovila iz deset zemalja svijeta, proizvodi i usluge popratne industrije te automobili te je ovo najmanji sajam unazad pet godina, ali Blagajić oporavak očekuje već iduće godine kada ćemo biti u EU.

– Locirali smo dva glavna problema, jedan je restriktivna porezna politika, a drugi skoro potpuna nemogućnost financiranja kupnje brodova preko banaka. Pozornost bi se trebalo obratiti i na činjenicu da sve više brodova odlazi iz hrvatskih marina, ali nadam se da je ovo zadnja ovakva godina – rekao je Blagajić. Prva dva dana ulaz na CBS je besplatan.

Komentirajte prvi

New Report

Close