Otkazan koncert Enrique Iglesiasa u Areni: Lažni promotor u bijegu s milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2019. u 14:12
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL

“Enrique Iglesias je otkazao nekoliko koncerata u istočnoj Europi nakon prijavljenih prijevara od strane promotora”, prenosi MSN. Iglesias je u prosincu trebao nastupiti u Hrvatskoj, Latviji i Bjelorusiji, ali svi su koncerti naprasno otkazani nekoliko tjedana prije dogovorenih datuma.

Na latvijskoj stranici Bilesu Serviss piše da su pjevačevi predstavnici u Agenciji za kreativnu umjetnost otkazali koncerte nakon što promotori nisu ispoštoivali svoje ugovorne obveze, prenosi Novi list.

"Dragi vlasnici ulaznica, zbog nepoštivanja ugovora između promotora ART BG – MENAGEMENT EOOD i glazbenikove agencije "Creative Artists", predstavnici pjevača su prisiljeni otkazati planirane koncerte u Zagrebu, Minsku i Rigi".

Prema stranici Pollstar, spominje se da je ArtBG prevario obožavatelje za novac, promovirajući koncerte bez plaćanja Iglesiasu i njegovom timu. Iz tima slavnog pjevača poručuju da će organizirati nove datume na "sličnim lokacijama".

IQ prenosi da za sada nema riječi o povratu novčanih sredstava za ulaznice, dok se ne napravi pravna procjena situacije. 

Pollstar je otkrio da se ArtBG zapravo predstavljao kao lokalni promotor i za druge umjetnike uz najave koncerata Bryana Adamsa u Grčkoj, Malume i Joséa Carrerasa. Njihovi kontakti u Ateni su potvrdili priču, govoreći da je "lažni promotor" radio s partnerima te "uzeo novac i otišao" – nije isplatio niti dvorane niti umjetnike.Agencija za prodaju karata u Grčkoj (Viva Tickets) je surađivala s lokalnim promotorima da bi ostvarila koncert Bryana Adamsa.

Tako je popularni pjevač nastupio u Ateni prije dva dana, a još uvijek su dostupne karte i za José Carrerasa. Ekipa iz ArtBG je trenutno "u bijegu", a kruži informacija da su uzeli milijun eura od zarade prilikom pretprodaje ulaznice.  

Komentirajte prvi

New Report

Close