Na Svjetski dan radija HR pokreće novi web, Radio Sljeme otvara studio

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2013. u 16:28
Thinkstock

Ove godine se 13. veljače prvi put obilježava kao Svjetski dan radija, kojim se velike i male radijske postaje potiče na promicanje pristupa informacijama i slobode izražavanja preko radiovalova.

Ove godine se 13. veljače prvi put obilježava kao Svjetski dan radija, kojim se velike i male radijske postaje potiče na promicanje pristupa informacijama i slobode izražavanja preko radiovalova.

Na Svjetski dan radija Hrvatski radio otvorit će svoje nove internetske stranice koje u sklopu portala HRT-a omogućuju laku dostupnost dvanaest programa te naknadno preuzimanje i preslušavanje emisija, priopćio je HRT-ov Odjel za odnose s javnošću.

Zagrebačka regionalna radijska postaja Hrvatskoga radija dodatno će se približiti slušateljima otvaranjem novog studija Radio Sljemena u Bogovićevoj koji će služiti za povremena reporterska javljanja iz središta grada. Slušatelji će sutra od 9 do 12 sati moći vidjeti "u izlogu" kako se realizira dio radijskog programa.

Na premijerno emitiranje doći će hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik zagrebačke Skupštine Davor Bernardić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

HRT-ov Odjel za odnose s javnošću kao još jednu od programskih zanimljivosti za Svjetski dan radija najavio je premijeru nove pjesme dua Meritas na Drugom programu Hrvatskoga radija. Osim slušanja na Drugom, koncert će se moći gledati u izravnom video-prijenosu na novim radijskim internetskim stranicama.

Radiostanica Zagreb započela je s emitiranjem 15. svibnja 1926., kao jedna od prvih radijskih postaja u ovom dijelu Europe. Hrvatski radio danas u sklopu HRT-a korisnicima nudi tri nacionalna i osam regionalnih programa, međunarodni radijski program "Glas Hrvatske" za hrvatsko iseljeništvo i međunarodnu javnost, specijalizirani govorni internetski program i internetsku uslugu "Radio na zahtjev".

Svjetski dan radija proglasio je UNESCO na inicijativu Španjolske radijske akademije, a datum obilježavanja odabran je prema danu kad je 1946. osnovan Radio Ujedinjenih naroda.

Inicijativa se temeljila na popularnosti i uspjehu radija koji i danas, sve bliži svom stotom rođendanu, ima nezamjenjivo mjesto u ljudskoj svakodnevici.

U povodu svjetskog radijskog dana, generalna direktorica UNESCO-a Irina Bokova poručila je kako ta UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu na taj način štiti sigurnost radijskih novinara širom svijeta te potiče slobodu, nezavisnost i pluralizam medija. "Radio je promijenio našu prošlost i omogućio oblikovanje mirnije budućnosti za sve", poručila je Bokova

Komentirajte prvi

New Report

Close