L’Oreal ADRIA Za žene u znanosti

Autor: Majda Žujo , 14. listopad 2012. u 22:00
L'Oreal stipendira četiri znanstvenice

Natječaj je pokrenut je s ciljem promoviranja važnosti žena u svijetu znanosti.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pokrenuli su novi natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" za 2013. Natječajem se stipendiraju četiri znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija iznosom od 4.000 eura. 

Natječaj je raspisan od 11. listopada i otvoren je do 9. studenog 2012., a na njega se mogu prijaviti znanstvenice koje se nalaze u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, te koje imaju manje od 35 godina.  Natječaj je pokrenut je s ciljem promoviranja važnosti žena u svijetu znanosti te poticanja njihovog istraživačkog rada i znanstvenog usavršavanja, a u Hrvatskoj se provodi već sedmu godinu zaredom.

Kroz 14 godina postojanja programa u svijetu, čak 1292 znanstvenica iz 106 zemalja dobilo je financijsku potporu za svoja znanstvena istraživanja, dok su 72 znanstvenice proglašene znanstvenim laureatkinjama. Osim toga, dvije znanstvenice koje su prvotno nagrađene u međunarodnom projektu "For Women in Science" osvojile su Nobelovu nagradu. Pokroviteljstvu projekta u Hrvatskoj ove su se godine pridružili i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti te Rektorski zbor RH.

Komentirajte prvi

New Report

Close