Gola istina o najpoznatijem svjetskom homoseksualcu

Autor: Barbara Matejčić , 30. srpanj 2009. u 22:00

Bruno ne voli budizam jer potiče na debljanje, usvojio je afričko dijete jer se crna boja slaže sa svakom garderobom, po uzoru na Angelinu Jolie i Madonnu

Jedan od rijetkih gledatelja kojima je fiktivni austrijski modni novinar Bruno Gehard (prezime se čita kao ‘gay-hard’) dosadan i ništa više, jest don Anđelko Kačunko, kako je to potvrdio nakon zagrebačke premijere filma ‘Bruno’. Među raznim likovima koje je kreirao britanski komičar Sacha Baron Cohen Bruno je u pravilu publici ili najiritantniji ili najdraži, ali nitko ne zijeva od dosade dok ga gleda. Bruno je gej, ništa mu nije sveto i uspješno ismijava koga god stigne (što poznatija osoba, to bolje), ali uglavnom tako da zvijezde i one koji to žele biti pusti da sami od sebe naprave budale. To mu obično ne bude težak zadatak.

Bruno se pojavio još prije desetak godina, a onda je postao dio Ali G šoua, a poslije Borata je i on dobio vlastiti film, nakon čega bi trebao biti, kako je Cohen najavio, umirovljen. Bruno je premlad da bi se povukao, tek mu je 19 godina. Barem tako tvrdi zadnjih deset godina. Iako je danas globalno prepoznatljivi modni ekspert, Brunov život nije bio baš glamurozan. Rođen je u Klagenfurtu, majku mu je ubio otac, i to tako što joj je u usta ugurao upaljeni fen i ‘isušio je do smrti’, kako je rekao Bruno. Ispuštala je previše zvukova dok je jela, što je Brunovog oca izluđivalo. Bruno je imao prvo homoseksualno iskustvo u 14. godini s ujakom. Na brata je vrlo ponosan, jer vodi uspješan biznis s laminatima u Salzburgu. ‘Fantastičan je, može laminirati što god poželite. On je Johnny Depp laminata!’, ushićeno kaže Bruno.

Bulimičan kao Diana
Prvi posao je dobio kao plesač, a konačno mu je krenulo kada je u klubu Apartheid u Beču, gdje je u WC-u radio kao neka vrsta zahodske školjke, producent austrijske tv kuće ÖJRF prepoznao njegove potencijale. U početku je preuređivao stanove ljudima kojima su se dogodile neke privatne tragedije kako bi ih razveselio, a onda je na ÖJRF-u vodio intervjue o modi, zabavi, slavnima i homoseksualnosti, i tako sve do prošle godine.Omiljeni odjevni predmet su mu žute tradicionalne austrijske kratke hlačice (Lederhosen), u kojima pozira i za filmski plakat. U modnoj industriji najviše voli to što besplatno dobiva odjeću, velika inspiracija mu je pokojna princeza Dijana (‘Imamo puno toga zajedničkoga: brižnost, osjećajnost, bulimiju i spavali smo s igračima ragbija.’). Najbolji trenutak u životu mu je bio kada je shvatio da može biti sretan iako je gej, a najgori kada je to obznanio na Metallicinom koncertu. Bruno je usvojio dijete, slijedeći primjer Madonne i Angeline Jolie. Osim što je to trend među slavnima, dijete je usvojio i jer ‘medijima može skuplje naplaćivati snimanja, jer ima prednost kada se ukrcava na avion i jer ga tako prati imidž dobrotvora. Bruno je usvojio malo crnoputo dijete, jer se ’crno slaže sa svim’ pa ne mora razmišljati što će odjenuti kada je s djetetom. Za Time Out su Brunu pitanja postavljale poznate osobe, što je inače njegov posao. Bruno odgovara nekom mješavinom njemačkog i engleskog i, naravno, nimalo ne pazi što će reći. Jerry Springer ga je pitao koja je religija najmodernija (u smislu mode, ne suvremenosti): ‘Prvo mi je palo na pamet da navedem budizam, ali ne mogu podržati religiju koja potiče prejedanje. Njihov papa, Buda, je toliko debeo da može nositi samo donje gače.’ Najpoznatiji i najomraženiji hollywoodski tračer-bloger Perez Hilton (perezhilton.com), koji nije ništa Paris Hilton, već se samo poslužio njenim imenom, i omiljena mu je zabava objavljivati imena zvijezda za koje vjeruje da su homoseksualci, pitao je Bruna gdje je bio i što je radio kada je prvi put shvatio da je gej. Odgovor nije baš precizan: ‘Biti gej je kao piti pivo.

Biti gej je kao piti pivo
Prvi put ti se ne sviđa, ali nakon što probaš nekoliko puta, više ne možeš bez toga’. Britanskog modnog dizajnera Waynea Coopera je zanimalo zašto su najbolji svjetski dizajneri muškarci, na što mu je Bruno rekao: ‘Iz istog razlog zbog kojega su muškarci najbolji u felaciju – čista praksa.’ Još jedan britanski modni dizajner, sir Paul Smith, htio je znati kakvi ljudi impresioniraju Bruna. ‘Uvijek me inspiriraju nevjerojatni ljudi. Na primjer, kada je princeza Diana posjetila afričku djecu zbog razminiranja, nadahnula su me da budem mršav kao oni’, rekao je. A koga smatra ikonom stila, htjela je znati glumica Mischa Barton: ‘Papu, jer se uvijek drži vlastitog stila, neovisno o modnim trendovima.’ Supermodel Miranda Kerr ga je pitala tko mu je najomiljeniji modni dizajner, ali Bruno nije htio odgovoriti, da ne bi prouzročio masovna samoubojstva dizajnera, a ne želi imati njihovu krv na svojim rukama, osim ako to nije trenutni modni hit. Slavna manekenka iz šezdesetih godina, Twiggy, raspitivala se koji će biti najpoželjniji modni komad sljedeće sezone, a za Bruna bi to bile tajice koje je nosio mladi klon Brada Pitta. Još jedna manekenka iz prošlosti, ali iz osamdesetih, Janice Dickinson htjela je znati tko je prema Brunovom mišljenju najpoželjniji na svijetu. Odgovor je – Tiger Woods, jer ‘izgleda izvrsno u golferskoj opremi i još je k tome predsjednik Sjedinjenih Država’. Na pitanje australskog komičara Joana Riversa tko mu je najdraži lik iz serije ‘Seks i grad’, Bruno je odgovorio: ‘Najdraža mi je Carrie zato što ima muškobanjasto lice’. Glumica Scarlett Johansson ga je pitala koliko mu ujutro treba da bude spreman za izlazak. ‘Može potrajati dok se odlučim što ću odjenuti. Jednom sam pet sati birao koji mi od mojih psića najbolje ide uz košulju. Oduzimali su mi previše vremena pa sam ih se na kraju sviju riješio.’I na kraju je Joan Rivers, američka komičarka u već odmaklim godinama, pitala tko je uopće taj Bruno, na što je uvrijeđeno rekao: ‘Tko je Bruno? Baš zanimljivo od koga dolazi to pitanje. Imaš toliko plastičnih operacija da bi pitanje trebao biti: ’Što je Joan Rivers?’

Bruno o drugima

Tko je Joan Rivers? Imala je toliko plastičnih operacija da pitanje treba glasiti:’Što je Joan Rivers?

Tiger Woods je najpoželjniji mušarac na svijetu – izgleda izvrsno u golferskoj opremi i predsjednik je SAD-a

Najdraži lik iz serije ‘Seks i grad’’ mi je Carrie, jer ima stvarno muškobanjasto lice

Bruno odgovara

Mischi Barton odgovara da je Papa ikona stila jer ne slijedi trendove

Jerry Springeru odgovara da budizam ne voli jer je Buda predebeo

Twiggy, tajice mladog klona Brada Pitta su it komad sezone

Komentirajte prvi

New Report

Close