Financial Times svrstao Ivanec u top 10 europskih gradova s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Na natječaju uglednog britanskog Financial Timesa, navedeni je grad svrstan u top deset gradova u Europi (do 100.000 stanovnika) s najboljim strategijama za privlačenje i poticanje direktnih stranih ulaganja.

Na međunarodnom natječaju uglednog britanskog Financial Timesa, Cities and Regions of The Future 2014./2015., Grad Ivanec svrstan je u top deset gradova u Europi (do 100.000 stanovnika) s najboljim strategijama za privlačenje i poticanje direktnih stranih ulaganja.

„Svrstavanje Ivanca u top deset gradova, i to u konkurenciji 180 gradova iz cijele Europe, koji su najviše učinili na uvođenju strategija za privlačenje i poticanje izravnih stranih ulaganja, priznanje je svima u Gradu Ivancu koji su posljednjih godina kroz razne projekte radili na stvaranju pretpostavki za privlačenje ulaganja. To nam je ujedno i potvrda da je na međunarodnoj razini prepoznat smjer razvoja koji smo si zadali, prije svega Gradskim operativnim planom, a sada i Strategijom razvoja Ivanca“, izjavio je gradonačelnik Ivanca i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić iz redova HNS-a.

Batinić smatra da su dodjeli ovog značajnog priznanja doprinijeli dugogodišnji napori Grada na opremanju i aktiviranju Poslovne i Industrijske zone, napori na formiranju učinkovite lokalne samouprave koja je u svakom trenutku na raspolaganju lokalnoj poslovnoj zajednici i potencijalnim vanjskim investitorima te napori na uklanjanju administrativnih zapreka te gradnji imidža Ivanca kao sredine koja je prijateljski naklonjena ulagačima. Tome svjedoči i BFC znak (Business Friendly Certificate) koji je, nakon gotovo jednogodišnjeg operativnog rada gradskog vodstva, dijela gradskih službi i Poslovne zone Ivanec d.o.o., Ivanec dobio prošle godine u regionalnom projektu čije je provođenje financirala njemačka vlada.

Ocjena koju svake dvije godine donosi tim neovisnih vrhunskih analitičara iz grupe Financial Times, koja se bavi praćenjem, analizom i predviđanjima kretanja u ulagačkom sektoru, i koja dolazi s visoke europske razine, najbolja je moguća pozivnica potencijalnim stranim ulagačima i sjajna promidžba Ivanca, uvjeren je Batinić. Grad Ivanec na natječaj Financial Timesa prijavio se samoinicijativno krajem prošle godine. Svečanost proglašenja najboljih održat će se 12. ožujka u francuskom Cannesu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!