Ecclestone ostaje za upravljačem Formule 1

Autor: Marta Duić , 23. prosinac 2014. u 22:00
Bernie Ecclestone F1 vodi od sedamdesetih/FOTOLIA

Poznavatelji previranja unutar ove kompanije sada komentiraju kako je Bernie još jednom dokazao da ‘stari pas ne mora baš uvijek učiti nove trikove’.

Prvi čovjek Formule 1 to će i ostati. Barem još neko vrijeme.  Bujica skandala i nezadovoljstvo suradnika nisu uspjeli stati na kraj Bernieu Ecclestonu, veteranu koji je uspio zadržati predsjedničku poziciju u kompaniji.

Iako su 84-godišnjeg milijardera gotovo svi već bili otpisali, računajući da će njegovu poziciju u F1 preuzeti Paul Walsh, situacija je u zadnji tren preokrenula i Ecclestone je uspio isprovocirati povlačenje svog konkurenta. Bivši šef Diagea odustao je upravljačke "fotelje", navodno svjestan da neće moći osigurati podršku glavnog dioničara, kompanije CVC. A bez nje Formulu 1 ne bi mogao voditi po svojim pravilima i bez Ecclestonova uplitanja, pa je, po principu sve ili ništa ipak odabrao potonje. Poznavatelji previranja unutar ove kompanije sada komentiraju kako je Bernie još jednom dokazao da "stari pas ne mora baš uvijek učiti nove trikove".

Njegov trijumf dodatno mu je sladak kada se zna da je bio suočen s optužbama za podmićivanje iz kojih se izvukao plativši kroz sudsku čak 100 milijuna dolara kako bi zaustavio kazneni progon. No, priči tu nije kraj. nedugo nakon objave da Bernie ostaje za upravljačem F1, Bayerische Landesbank ponovo je pokrenula tužbu tražeći čak 423 milijuna dolara odštete zbog sporne prodaje udjela u Formuli 1 2005. godine. Eccleston je pak u Londonu podnio protutužbu, što garantira da će se trakavica oko njegovih mutnih poslova nastaviti i u 2015. 

Komentirajte prvi

New Report

Close