“Ako mogu ja, možeš i ti! Prihvaćaš li izazov?”

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2015. u 10:24
Foto: Danijel Berković / Pixsell

Veliki projekt zdravog življenja i poticanja bliske okoline na trčanje i bavljenje sportskim aktivnostima pokrenut je ovih dana.

Veliki projekt zdravog življenja i poticanja bliske okoline na trčanje i bavljenje sportskim aktivnostima pokrenut je ovih dana u organizaciji osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska. Organizatori projekta „PoKRENI“ vjeruju kako su snovi pokretač bolje i ljepše budućnosti, kako za pojedinca tako i za društvo općenito.  

Vođeni tom tvrdnjom, smatraju kako je trčanje odličan instrument za postizanje navedenih ciljeva.

Trčanje daje slobodu u vremenu i prostoru, u vrlo kratkom vremenu stvara naviku i omogućuje postizanje zadanih ciljeva čime raste osjećaj zadovoljstva i samopouzdanje. Statistike nedvosmisleno pokazuju da osobe koje trče između jednog i dva i pol sata tjedno produžuju život za šest godina (6.2 godine kod muškaraca / 5.6 godina kod žena). 

Stoga je GRAWE putem Facebook profila PoKRENI odlučilo aktivirati i pozvati trkačku zajednicu da pokrenu svoje prijatelje i bližnje, kako bi kauč zamijenili tenisicama i na taj način izgradili osjećaj ponosa i osnažili njihovu vjeru u ostvarenje osobnih snova.

Kako “PoKRENI” izazov funkcionira?Izazov se sastoji u tome da se osoba odluči pokrenuti nekoga ili odluči dozvoliti nekome da je pokrene. Samim time, pristaje na to da započne uz svog trkačkog partnera postepeno utreniravanje i na kraju svoj trud okruni sudjelovanjem na utrci od minimalno 5 km. 

Trkačke parove ili timove  pozivamo da zajedničke fotografije, video uratke kao i fotografije zajedničkih treninga postaju na FB stranicu POKRENI uz hashtag #PoKRENI kako bi svoj entuzijazam i napredak podijelili sa svima onima koji se možda još dvoume i kako bi proširili i pokrenuli pozitivnu promjenu kod što više ljudi..“ Želimo da vođeni primjerom drugih shvate važnost bavljenja sportom, ali i osjete ponos i zadovoljstvo koje će biti neizbježno ostvarenjem koje će sami postići uključivanjem u izazov.“  ističe Sanja Gržetić, voditeljica korporativnih komunikacija i 

Za one koji žele, putem ENDOMONDO aplikacije otvoren je i izazov koji prati napredak prijavljenih timova. Tim čine "iskusni" trkač, koji je pokrenuo trkača "početnika" ili trkače “početnike". Ograničenja za sudionike ne postoje. Dobrodošli su svi koji žele trčati i baviti se zdravim životom.Nevena Rendeli i sama dugogodišnja trkačica potaknuta inicijativom PoKRENI upravo putem 

Endomondo aplikacije izazvala je sve trkače da u što većem broju pokrenu netrkače I uključe ih u jednu od najbrže rastućih zajednica u našem društvu.

Korisnici se za početak prijavljuju tako da putem svojih pametnih telefona preuzimaju besplatnu aplikaciju Endomondo. Trkači bilježe svoje treninge putem aplikacije (bitna je provjera da mobilni uređaj "hvata" GPS na ruti na kojoj timovi  trče kako bi ostvarenja ostala i službeno zabilježena kod organizatora). Isključivo  treninzi koji su praćeni GPS-om broje se u Izazovu.

Komentirajte prvi

New Report

Close