Kupujete rabljeni automobil? Evo kako možete ostvariti bolju cijenu

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2023. u 10:23
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Provjera povijesti vozila na internetu može pružiti važne informacije o potencijalnim prijevarama.

Kupovina rabljenog automobila uvijek nosi određeni rizik jer je teško saznati kako je vozilo održavano. Ipak, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ostvarite bolju cijenu, prenosi N1.

Svaki model automobila ima svoje specifične slabosti koje je korisno unaprijed znati. Pretraživanjem online recenzija automobila koji želite kupiti, možete bolje razumjeti potencijalne probleme i slabosti. Ako ste vrlo zainteresirani za određeni automobil, suzdržite se od izražavanja previše entuzijazma pred prodavačem, kako biste olakšali pregovore.

Čak i rabljena vozila koja izgledaju besprijekorno vjerojatno imaju svoje nedostatke. Korozija, neispravna elektronika, istrošene gume, curenje tekućine, ogrebotine i udubljenja često su vidljivi i laicima. Nakon temeljnog pregleda unutarnjosti i vanjštine, obavezno napravite probnu vožnju. Testirajte automobil na različitim vrstama terena i brzinama, provjerite funkcionalnost kočnica i osluškujte eventualne buke iz motora ili ovjesa.

Važno je komunicirati s prodavačem čak i o manjim nedostacima, što vam može pomoći u postizanju povoljnije cijene. Imajte na umu da prodavač obično zna više o vozilu od kupca, ali važno je dublje istražiti prošlost automobila kako biste uravnotežili pregovore.

Provjera povijesti vozila na internetu može pružiti važne informacije o potencijalnim prijevarama vezanim uz kilometražu, prethodna oštećenja, promjene vlasnika, redovito održavanje i druge korisne podatke.

Komentirajte prvi

New Report

Close