GoHome.hr: specijalizirana tražilica nekretnina u RH

Autor: Romana Dugandžija , 03. svibanj 2007. u 14:15

Danas u Zagrebu je predstavljena GoHome.hr, specijalizirana tražilica treće generacije koja će pretraživati nekretnine kojih trenutno na hrvatskom webu ima 45 tisuća. Njezina posebnost i prednost je što korisnika vodi izravno na oglas tražene nekretnine jer koristi dubinsko i detaljno pretraživanje.
GoHome.hr je projekt tvrtke Bujas i sin i splitske tvrtke HelioBit specijalizirane za IT podršku agencijama za nekretnine.
GoHome će biti testiran na hrvatskom tržištu sljedećih tri mjeseca, a s obzirom da će započeti pregovore s lokalnim partnerima u drugim zemljama, u rujnu se očekuje izlazak u Austriju i susjedne zemlje. Na taj način planiraju širenje na globalno tržište, a uslijedit će i on-line marketinška kampanja.
U sklopu iste svakih pola godine izlazi cd GoHome TV koji će predstaviti ponudu i tržište nekretnina, a svaka tri mjeseca izlazit će i GoHome magazin u nakladi od 15 000 primjeraka. ‘‘Iako tražilica tek započinje s radom, već je preko 100 agencija za promet nekretninama potpisalo ugovore o suradnji,’’ istaknuo je Hrvoje Bujas, direktor tvrtke.
S obzirom da je GoHome samo tražilica a ne web portal, ažurnost podataka o nekretninama ovisit će isključivo o agencijama odnosno portalima koje su ih oglasile. Autori projekta se nadaju da će novi Zakon o prometu nekretninama koji je u proceduri uvesti više reda i u oglašavanje nekretnina, te da će se ubuduće izbjeći situacije kada je jedna nekretnina oglašena na više mjesta po različitim cijenama

Komentirajte prvi

New Report

Close