Bloomberg: Ina pregovara o refinanciranju postojećih kredita

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2012. u 16:20

Hrvatska industrija nafte Ina s kreditorima pregovara o refinanciranju postojećih pozajmica, objavio je Bloomberg pozivajući se na osobu koja je upoznata sa situacijom u toj kompaniji.

Ina je potpisala revolving kredit težak milijardu dolara 2007. godine, kojemu je rok dospjeća u ožujku, navodi Bloomberg. Prošlog tjedna tjednik Euroweek u svojem online izdanju objavio je da se INA na međunarodnom tržištu pokušava zadužiti za 99,5 milijuna eura, zbog čega je Poslovni dnevnik kontaktirao dotičnu kompaniju. Zanimalo nas je je li riječ o namjenskom kreditu za neki projekt (odnosno projekte) ili će se koristiti za tekuće poslovanje te očekuje li kompanija probleme u realizaciji ovog kredita zbog činjenice da je MOL većinski dioničar Ine, a Mađarska je u zadnje vrijeme u nemilosti međunarodnih bankarskih krugova (a o čemu spekulira i Euroweek).

“Sukladno uobičajenim aktivnostima, INA pregovara s bankama o mogućnostima na tržištu te dogovora potencijalnu suradnju kako bi mogla financirati svoje poslovanje”, odgovorili su nam iz Ine. Isti odgovor dobio je i Bloomberg na svoj upit o refinanciranju postojećih pozajmica.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close