Zakazano ročište za ispitivanje tražbina DIV-a

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2022. u 22:00
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Navodi se i da od otvaranja predstečaja DIV grupa ima novih nepodmirenih obveza od 5,64 milijuna kuna.

Trgovački sud u Zagrebu za 22. rujna zakazao je novo ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika DIV grupe u predstečaju, krovne tvrtke poduzetnika Tomislava Debeljaka, na koje su pozvani vjerovnici, punomoćnik te tvrtke i predstečajna povjerenica Irena Kelava. Ročište zakazano za 31. kolovoza bilo je otkazano zbog, kako se navodi, tehničkih razloga i na prijedlog punomoćnika te tvrtke.

Sudska odluka uslijedila je nakon prošlotjednog izvješća povjerenice Kelave u kojem se navodi da je dosad zaprimljeno više od 400 prijava tražbina vjerovnika na više od 15.000 stranica, koje još uvijek nisu sve dostavljene sudu. U izvješću se navodi kako je od pokretanja predstečaja krajem travnja DIV grupa nastavila redovno poslovanje te da ima 786 zaposlenih radnika i prosječne mjesečne priljeve od 30 milijuna kuna.

Navodi se i da od otvaranja predstečaja DIV grupa ima novih nepodmirenih obveza od 5,64 milijuna kuna. Trgovački sud u Zagrebu krajem travnja zaprimio je prijedlog za otvaranje predstečaja tvrtke, u kojem se kao razlog navode evidentirane neizvršene osnove za plaćanje od 41,69 milijuna kuna, utvrđene polovicom travnja. Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka podnio je sâm dužnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close