Šef Volkswagena: Samo će tri modela preživjeti prelazak na struju

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2023. u 13:08
Foto: reuters

Napomenuo je da će se osvježeni Golf pojaviti 2024. i da tvrtka planira predstaviti električni Golf nakon 2028.

Golf, Tiguan i GTI su sigurni, rekao je šef marke Volkswagen Thomas Schäfer, dok će se o ostalim modelima raspravljati od slučaja do slučaja. Za Tiguan ovo nije iznenađenje s obzirom da je to VW-ov najprodavaniji automobil u svijetu.

Schäfer je to izjavio na sajmu automobila u Münchenu, gdje je koncept tvrtke ID.GTI otkriven kao nagovještaj kako bi električni GTI model izgledao u budućnosti, prenosi Top Gear.

Izvršni direktor Volkswagena rekao je da je postojala interna rasprava o tome treba li nadolazeći ID.2 biti označen kao Golf, ali Schäfer je rekao da, iako je unutarnji prostor sličan Golfu, vanjske dimenzije ne odgovaraju. “Nije 100 posto Golf,” rekao je, pa je tvrtka izabrala ime s temom ID-a.

Napomenuo je da će se osvježeni Golf pojaviti 2024. i da tvrtka planira predstaviti električni Golf nakon 2028. “To će biti pravi Golf, bez kompromisa”, dodao je.

No zato postoji mogućnost da se oznaka ID, koja je označavala električne modele marke, u potpunosti ukine. “Bilo je potrebno u to vrijeme, ali vjerojatno nam neće trebati u budućnosti. Nismo sigurni hoćemo li ju potpuno odbaciti ili ćemo ju zadržati za neke modele”, rekao je.

Također je rekao da tvrtka još nije odlučila hoće li se modeli Golf i ID.3 spojiti ili ne.

Podsjetimo, Volkswagen je na sajmu u Münchenu otkrio da do 2027. godine namjerava predstaviti 11 novih električnih automobila, jedan više nego što je prvotno planirano. To i nije iznenađenja kada se zna da je VW uložio velika sredstva u novu SSP električnu platformu.

Komentirajte prvi

New Report

Close