Bitka za prevlast: Poznata obitelj preuzela tvornicu koja je dosad bila u rukama radnika

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2021. u 10:40
Foto: Dragutin Santosi/PIXSELL

Nekoć uspješna tvrtka u zlatnim je vremenima zapošljavala oko 1800 radnika, a danas ih, prema neslužbenim informacijama, ima jedva 500-tinjak.

Virovitički Tvin prešao je u ruke obitelji Vampovac u čijem se vlasništvu nalaze još tvrtke Pro Wood (nekadašnji DIK Đurđenovac) i virovitički Contorte, najveći proizvođač masivnog namještaja u državi, otkriva tjednik Lider.

Oni su vlasnici više od 50 posto udjela u Tvinu. Mirjana Vampovac je nekadašnja komercijalna direktorica Tvina, a njezin sin Hrvoje vlasnik je Concortea i Pro Wooda koji zapošljavaju više od 500 radnika.

Novi predsjednik Uprave Tvina od srijede je Mario Mikolaš, suvlasnik Pro Wooda, a promijenjen je i Nadzorni odbor.

Time je okončana višemjesečna bitka za prevlast u Tvinu. Uprava, Nadzorni odbor, čelnici sindikata i udruge malih dioničara javno su bili pozvali sve udjelničare tvrtke, njih oko tisuću, da udjele ne prodaju za manje od 716 kuna.

Tvrdili su kako tu cijenu za preuzimanje svakog udjela u kompaniji nudi grupacija taljanskih društava Gianbatiste Bersanellija. Otkrili su i da su počeli pregovori i s njemačkim proizvođačem namještaja 3S Franken mobel GmbH koji nudi 735 kuna po udjelu.

“3S Franken mobel GmbH je partner Tvina i proizvođač namještaja s godišnjom dobiti od devet milijuna eura”, navodi se Tvinovu otvorenom pozivu.

Nekoć uspješna tvrtka u zlatnim je vremenima zapošljavala oko 1800 radnika, a danas ih, prema neslužbenim informacijama, ima jedva 500-tinjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close