Novi hrvatski pištolj osvaja američko tržište, imaju samo riječi hvale

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2019. u 12:01
Ilustracija: Marko Prpić / Pixsell

Riječ je o pištolju iz segmenta mikrokompatnih pištolja kalibra 9 milimetara koji je nastao kao konkurencija na tržištu dominantnog pištolja SIG Sauer P365.

Hrvatska tvrtka za proizvodnju vatrenog oružja HS Produkt ovih dana premijerno je predstavila novi pištolj Hellcat koji se na američkom tržištu prodaje pod markom Springfield Armory, a koji je prema ocjenama konstruktora i korisnika trenutno najbolji pištolj za prikriveno nošenje, osobnu sigurnost i samoobranu, piše tportal.

Pištolj Hellcat je produkt dvogodišnjeg mukotrpnog razvoja u kojem su surađivali vrhunski inženjeri, strijelci i stručnjaci za samoobranu. Uz manje dimenzije i zapanjujući kapacitet spremnika, pištolj je već osvojio američko tržište koje za oružje hrvatskog porijekla ima samo riječi hvale zbog njegove ergonomije i preciznosti.

Riječ je o pištolju iz segmenta mikrokompatnih pištolja kalibra 9 milimetara koji je nastao kao konkurencija na tržištu dominantnog pištolja SIG Sauer P365. Hellcat je trenutno dostupan u dvije konfiguracije; standardnoj te OSP (Optic Sight Pistol), koja predviđa ugradnju optičkih uređaja, a koja se primjenjuje i na prethodnom modelu XD što ga koriste američka policija i federalne službe.

Ono što razdvaja Hellcat od ostalih pištolja na tržištu njegov je spremnik jer mu standardni kapacitet iznosi 11 plus 1 streljivo, po čemu je jedinstven u svijetu (P365 ima kapacitet 10 plus 1), a postoji i produžena verzija s 13 plus 1 streljivo kalibra 9 milimetara, javlja tportal.

Uz malu veličinu i napredne značajke, Hellcat pruža snažnu izdržljivost te cijev od kovanog čelika s posebnim premazom. Okvir pištolja je lagan i snažan s bešavnom teksturom. Prema navodima korisnika, oružje je vrlo udobno za nošenje i ergonomski prilagođeno za maksimalnu kontrolu, uz također maksimalnu prilagodljivost ovisno o potrebama.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zemlje koje proizvode oružje potiču migracije, a onda odbijaju primiti izbjeglice

za ovu firmu mi je najviše žao što se nikada nije izlistala na burzi 🙁

New Report

Close